René en Tommie Vader rijden tijdens de kerstdagen door heel Leidschendam-Voorburg om bij diverse gezinnen een kerstdiner te verzorgen en voor te bereiden. Het cateringbedrijf Pére van de Leidschendammers maakt deze week dan ook overuren. ,,Het is bijzonder plezierig om dit allemaal te mogen doen’’, reageert René Vader, die binnen RKAVV de gehele coordinatie van de bar en de keuken heeft. ,,Steeds meer gezinnen kiezen er voor om een cateraar aan huis te nemen bij feestelijke bijeenkomsten. Ik kom dan ook graag in huiselijke kringen. Het is niet alleen dankbaar werk, maar reuze gezellig. De mensen vinden het heerlijk om in alle rust op deze manier thuis kerst te vieren’’.

Zijn zoon Tommie, die overigens in de A-jeugd bij RKAVV speelt, werkt eveneens in het bedrijf van zijn vader. ,,Ik vind het een mooi vak’’, zegt hij. ,,Naast mijn studie aan het Mondriaan leer ik veel van mijn vader. Hij houdt me scherp, waardoor ik aan zijn kwaliteitsnormen voldoe’’.

Foto VD. René en Tommie Vader gisteren tijdens een bezoek aan een Voorburgse familie waar zij de volledige verzorging van het kerstdiner voor hun rekening namen.