Onder het motto ‘met volle kracht vooruit’ is vorig jaar een actieprogramma Arbeidsmarktoffensief opgesteld om meer mensen aan werk te helpen. De eerste evaluatie laat zien dat er in de afgelopen anderhalf jaar veel is bereikt . Het aantal mensen dat een baan heeft gevonden is gestegen met 47%, in totaal hebben 351 mensen werk gevonden.

Wethouder Werk en Inkomen Nadine Stemerdink is trots op dit resultaat: ”Er is hard gewerkt om ervoor te zorgen dat minder mensen in de bijstand komen. Daarnaast heeft bijna de helft van de mensen die een uitkering hadden een baan gevonden bij een werkgever in Leidschendam-Voorburg. Dit kon alleen maar gerealiseerd worden door de grote inzet en betrokkenheid van onze lokale werkgevers. Mensen krijgen weer een kans om aan het werk te gaan en financieel onafhankelijk te worden. Straks als de ontwikkeling van The Mall of the Netherlands klaar is, komen daar natuurlijk nog veel meer lokale banen bij.”

De inzet op het arbeidsmarktoffensief werpt zijn vruchten af. Mensen die een uitkering kwamen aanvragen zijn daar waar het kon direct in contact gebracht met een uitzendbureau of een werkgever. Dat kon omdat de contacten met ondernemers en werkgevers zijn verbeterd en we elkaar veel beter weten te vinden. Zo sluit vraag en aanbod van werk sneller op elkaar aan. Ook waren er ondernemersbijeenkomsten waar werkevers en werkzoekenden konden ‘speeddaten’ en snel een match kon worden gemaakt.

De gemeente gaat ook het komend jaar door met het actieprogramma om nog meer mensen die nu een uitkering hebben aan het werk te helpen.