Dit weekend kwamen maar liefst negen jeugdleden van HSV Catch uit in de regionale selectie voor regio Den Haag bij de Nederlandse kampioenschappen in Hoofddorp. Zaterdag pakte Bibienne Akkerman in de jongste leeftijdsgroep ‘littles’ de eerste plaats. Zondag speelden Babette van den Esker, Jill Leening, Sterre Tuunter en Teaux Schul na winst van elke poulewedstrijd een uitstekende finale met de juniors en haalde daarmee ook het kampioenschap binnen. Daarna was Willemijn de Jong aan de beurt met de seniors en ook daar winst.

Voor de softbalsters betekent dit dat in alle leeftijdsklassen het kampioenschap is binnen gehaald en dat zij deze zomer namens Nederland naar het EK gaan. Als klap op de vuurpijl wist ook het jongste honkbalteam met Catch-lid Kilian de Ridder de winst te pakken. De jongste teams gaan naar de EK in Polen, de oudere teams spelen hun EK in Nederland.
“Wat een ongelofelijk prestatie”, zegt Monique Remmers, voorzitter van HSV Catch. “We zijn enorm trots op deze prestatie van onze jeugd”. Ook Ivan Hesse en Aswin Jadoenathmisier waren in hun leeftijdsklasse geselecteerd. Helaas haalden zij op puntensaldo de halve finale net niet.


Babette van den Esker op de plaat in de wedstrijd tegen Tornado’s uit Utrecht


Meiden van Catch uit LL juniors team


Kampioensfoto Bibienne Ankerman (met Julia Kwakernaak en Renske Tellekamp van Red Lions uit Rijswijk)


Kampioensfoto honkbal littles met Kilian de Ridder

Openingsfoto: Kampioensfoto softbal seniors met Willemijn de Jong

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!