Tafeltennisvereniging VVV viert op 14 januari haar 70-jarig bestaan groots, met als hoogtepunt een wedstrijd tegen de landskampioen Enjoy & Deploy / Taverzo. Tevens is er een kennismakingsdubbeltoernooi voor inwoners van Leidschendam-Voorburg.

Veni Vidi Vici begon in 1946 met 12 enthousiastelingen en had meteen succes: reeds in 1947 speelde de nieuwe vereniging in de NTTB-competitie. De club groeide gestaag, maar eind vijftiger jaren was het avontuur bijna over toen het ledenaantal van 40 naar 5(!) daalde. De weg terug omhoog werd echter net op tijd gevonden en in 1967 had VVV 70 leden. VVV wist in die periode diverse nationale jeugdtitels binnen te halen en speelde in de toen hoogste ereklasse.

In 1973 groeide VVV tot 140 leden door een fusie met het Voorburgse Gossima.  Na een nieuwe ‘dip’ aan het begin van deze eeuw is VVV de laatste 5 jaar weer flink in opkomst. De vereniging speelt weer landelijk (senioren in de top van de tweede divisie, jeugd landelijk B) en zowel het aantal leden (ca. 150) als het aantal competitieteams is weer groeiende.

Ook het clubleven heeft een forse boost gekregen door toenemende activiteiten rond team 1 op zaterdag, wat ondersteund wordt door een mooie glaswand tussen speelzaal en clubhuis. Die glaswand is door de gemeente gerealiseerd in het kader van de Nota Binnensport.

Het jubileum wordt op 14 januari gevierd met een groot evenement, dat niet alleen voor leden bestemd is maar voor alle inwoners van de gemeente. De dag start met een toernooi, waaraan alle inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen meedoen. Dit toernooi is specifiek gericht op mensen zonder tafeltenniservaring. Het topevenement van de dag vindt plaats om 17.00 uur. Dan speelt het eerste team van VVV tegen landskampioen Enjoy & Deploy / Taverzo.  Belangstellenden zijn van harte welkom om dit toptafeltennisfestijn te komen bekijken. De kijkers kunnen onder andere genieten van nationale talenten als Roel Bogie, Martin Katchanov en Stephan Tromer en van VVV: Matthijs van der Heiden, Nolan Schultz, Patrick Bruijne en Werff Thomas.

De foto is ter gelegenheid van een kampioenschap in 1960 in de Prof Casimirschool aan de Van Deventerlaan.