Op 27 en 28 oktober organiseert de Stadscoalitie een tweede Pop-up Bazar. Na de Leidschendamse editie afgelopen mei is het nu de beurt aan de Herenstraat in Voorburg. Een Pop-up Bazar waar vakman- en vrouwschap en exclusiviteit centraal staat. Elf locaties in de Herenstraat stellen hun deuren open voor vakgenoten uit andere landen. Ze spreken elkaars taal niet, maar delen dezelfde passie voor hun vak.

Bezoekers kunnen kennismaken met de cultuur, de expertise en het vakmanschap van nieuwe ondernemers in de stad, voormalige vluchtelingen die zich in Leidschendam-Voorburg hebben gevestigd.

Zo proeft u bij Bakkerij Klink de Syrische patisserie van Farhan Kul Ali. In The Hands of Time werkt klokkenmaker Mustaffa Saeed en bij Cosmo Kappers is er Henna handpainting door Nahid Mohammed en nail-art door Rana Al Kour. In Museum Swaensteyn draait een filmprogrammering samengesteld door Rosh Abdel Fattah (Artistiek Directeur Arab Camera Festival) en proeft u op vrijdag in Wijnhuys Huygens wijn van Ofran Badakshani (dichter en filosoof).

Ook studenten van het mbo Rijnland dragen een steentje bij door mobiel, koffie en Syrische patisserie, te verzorgen. De Pop-up Bazar is een “socio-economische incubator” die oude en nieuwe vluchtelingen, immigranten met vakmanschap en een ondernemingsdroom de randvoorwaarden en de gelegenheid biedt om te participeren in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Vrijdag, 27 oktober 14.00-18.00 uur
Zaterdag, 28 oktober 12.00-18.00 uur
Herenstraat, Voorburg – Huygenskwartier

Over de Stadscoalitie
De Stadscoalitie is een initiatief van Esseline Van de Sande en Shervin Nekuee. In februari 2016 begonnen zij met het bouwen van een stadscoalitie met nieuwkomers, vluchtelingen en in Leidschendam-Voorburg gevestigde immigranten. Zij organiseerden coalitiediners waar statushouders met een ondernemersachtergrond en -ambitie in contact konden komen met lokale ondernemers. De Stadscoalitie wil verbindingen leggen tussen de oude en nieuwe inwoners van de gemeente. Met de Pop-up Bazar geeft zij verder vervolg aan dit burgerinitiatief.

Platform EOA
De Pop-up Bazar wordt mede mogelijk gemaakt door het Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt (EOA), een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, overheids- en onderwijsinstellingen in Leidschendam-Voorburg. Samen werken zij aan de verbetering van het sociaaleconomisch klimaat in de gemeente.

Programma
Het programma en een overzicht van de betrokken partners is te vinden op de Facebook pagina van De Stadscoalitie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!