In samenwerking met MSD BV organiseerde Annatommie mc onlangs de MSD Academy-nascholing ‘Injectietechnieken voor de huisarts’, een nascholing die MSD al jaren organiseert en die altijd wordt gewaardeerd door deelnemende huisartsen.

De nascholing werd geleid door orthopedisch chirurg Bas Weerts en vond plaats op de vestiging Annatommie mc Rijswijk. Ongeveer 30 enthousiaste huisartsen uit de regio volgden de cursus met goed gevolg.

Inhoud nascholing

De huisarts ziet regelmatig patiënten met pijnklachten in en rond de gewrichten. Vaak kan de huisarts deze patiënten helpen door hen technisch goed te injecteren met effectieve medicatie.

De nascholing ‘Injectietechnieken voor de huisarts’ ging in op de achtergronden, indicaties en contra-indicaties van het injecteren in verschillende gewrichten. Ook werd de techniek van het injecteren met behulp van fantomen geoefend. Door het College voor Accreditatie Huisartsen (KNMG) werd 3 punten accreditatie verleend.

MSD en Annatommie mc zullen de avond nu verder evalueren. ‘’Gezien de positieve reacties en de grote opkomst achtten wij de kans groot dat de avond ook in 2018 wordt aangeboden, ‘’aldus Astrid Persoon vestigingsmanager Annatommie mc Rijswijk.

foto’s PR.