De gemeente Leidschendam- Voorburg biedt eigenaren van bijzondere en vaak monumentale panden in de Venestraat, het sluisgebied en de Damlaan subsidie aan voor het herstellen van de originele gevels van hun pand. Historische pandjes, oude klinkers en een beschermd dorpsgezicht. Aan de zuidzijde van de Vliet ligt één van de oudste straatjes van Leidschendam, de Venestraat. De straat telt enkele van de oudste monumenten van de kern van Leidschendam. Samen met de rest van het sluisgebied telt het een verscheidenheid aan historische bouwstijlen, van de 17e tot en met de 21e eeuw. De historische gevels dragen bij aan de sfeer van Leidschendam. Des te meer reden voor de gemeente om te willen investeren in de uitstraling van de Venestraat en haar omgeving.

Wethouder Saskia Bruines (ruimtelijke ontwikkeling): “Veel bezoekers vinden het nieuw ingerichte sluisgebied van Leidschendam heel charmant. Het is prachtig om te zien hoe de bootjes over de Vliet varen en de sluis passeren. Wij willen onze bezoekers en bewoners nog meer bieden. Dit kan door de bijzondere, vaak monumentale panden in het hart van Leidschendam te herstellen. Daarmee zijn we al eerder gestart in de Damlaan. Het is fantastisch dat nu veel eigenaren in de Venestraat en omliggende straten met enthousiasme reageren op de subsidieregeling.”

Zeventien eigenaren van beeldbepalende panden uit dit gebied hebben een oriënterend gesprek bij de gemeente aangevraagd. Ook huiseigenaren van beeldbepalende panden in de Damlaan kunnen nog steeds beroep doen op subsidieregelingen. Burgemeester en wethouders hebben voor 2016 de totale beschikbare subsidie en de voorwaarden per deelgebied vastgesteld. Ga voor meer info naar Stadsherstel Damlaan.

foto gemeente Leidschendam-Voorburg. Een aantal gevels op de Damlaan.

 

 

 

Reageer op dit artikel