Tijdens de uitreiking van het eerste magazine van Veurs Voorburg deed zich een ludiek voorval voor. Dennis, student van VMBO-school uit de Horvettestraat, bedacht zich geen moment. Hij stapte op wethouder Nadine Stemerdink af en gaf haar een aantal dikke zoenen. Zie hier de spontane actie van Dennis, die vol trots het gejuich en applaus over zich heen liet komen. Nadine Stemerdink moest dan ook heel even bijkomen, voordat ze aan haar speech begon.

,,Het in ontvangst nemen van het eerste magazine is een hele eer’’ aldus Stemerdink. ,, Mijn collega Saskia Bruines heeft overigens onderwijs in haar portefeuille. Zij was helaas verhinderd, waardoor ik de honneurs waarneem. Dit was bijzonder leuk om te doen.  Het College wil dan ook graag investeren in jongeren en het onderwijs in Leidschendam-Voorburg. Zij zijn tenslotte onze toekomst.’’

De overhandiging vond onder toezien oog van een aantal gasten plaats. Zij bekeken de school, die een belangrijke plaats in het Voortgezet Onderwijs inneemt in de regio, met grote interesse. ,,De school zit er door een opknapbeurt fris uit,’ ’zei Astrid van Eekelen, fractievoorzitter van de VVD.

,,De kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht zijn onze kracht,’’ vult directeur Remco Hulsbergen aan ,,Dit blijkt ook uit de verhalen in nieuwe magazine, dat we voor de eerste keer uitbrengen. Met de steun van het lokale bedrijfsleven is dit tot stand gekomen. Het geeft een goede indruk van al onze mogelijkheden. Naast het uitspreken van onze visie komen leerlingen, ouders en personeelsleden aan het woord. We hebben daarnaast ook een nieuwe huisstijl en website.’’

Een exemplaar van het nieuwe magazine is af te halen in de hal van Veurs Voorburg in de Horvettestraat of via het e-mailadres [email protected] aan te vragen. Op vrijdagavond 5 februari 2016 (19.00-21.00 uur) en zaterdagochtend (10.00-12.00 uur) organiseert Veurs Voorburg hun jaarlijkse Open Huis. Belangstellenden zijn van harte welkom op de school aan de van Horvettestraat 3 in Voorburg.

foto VD: Dennis overhandigde wethouder Nadine Stemerdink het eerste exemplaar.