Vier seizoenen geleden speelde ik als 14-jarig meisje op zaterdagen bij RKAVV in Leidschendam mijn wedstrijdjes in de C1 en trainde ik twee of drie keer per week. Volgende week vrijdag, 15 december, speel ik om 19.30 uur met ADO Den Haag Vrouwen tegen Ajax in het Cars Jeans Stadion. Wat een verschil en wat een stappen heb ik in de tussentijd gemaakt.

Toen ADO Den Haag Vrouwen in 2014-2015 met een talententeam begon, ben ik samen met Maartje Looijen (ook RKAVV) gevraagd om bij Jong ADO Den Haag Vrouwen te komen spelen. ADO Vrouwen bood ons de mogelijkheid om een topsportprogramma te volgen en onze droom om ooit professioneel voetbalster te worden na te jagen.

In het eerste jaar werden we meteen kampioen en Maartje mocht meteen doorstromen naar het eerste elftal. Ik volgde een jaar later, nadat we met Jong ADO Den Haag Vrouwen opnieuw waren gepromoveerd (het talenteam speelt nu op het hoogste amateurniveau, de Topklasse, en speelt haar thuiswedstrijden op zaterdagmiddag om 17.00 uur op Sportpark de Kastelenring, de thuishaven van RKAVV en SEV).

Op 2 september 2016 maakte ik voor ADO Den Haag Vrouwen mijn debuut in de Eredivisie tegen Telstar. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en we wisten in de slotminuten nog de winst naar ons toe te trekken. Dat was echt een moment om nooit te vergeten!  Hoewel ik nog geen vaste basisspeelster ben, voel ik wel dat ik steeds beter word. Ik heb ook een aantal keer bij de selectie van Oranje Onder 19 gezeten. Vooral de reis naar Portugal heeft indruk op me gemaakt. Toen mocht ik invallen in de wedstrijd tegen Ierland. Weer een ervaring rijker!

Steeds als ik een stapje hoger zette, moest ik enorm wennen aan het niveau. In het begin gaat alles zoveel sneller en zijn de tegenstanders fysiek sterk. Maar al snel went dat, net als het vijf keer per week trainen. Het is wel steeds goed plannen om school en professioneel voetbal te combineren, maar tot nu toe lukt dat aardig.

Via het Voorburgs Dagblad wil ik jullie graag regelmatig op de hoogte houden van het wel en wee van een speelster bij ADO Den Haag Vrouwen en natuurlijk hoop ik dat je ook snel een keer komt kijken. Zoals ik in de inleiding al zei: volgende week vrijdag 15 december, spelen wij om 19.30 uur de thuiswedstrijd van het seizoen. Ajax komt dan op bezoek. De uitwedstrijd in Amsterdam speelden we gelijk, dus er valt zeker wat te halen. De punten daarentegen zijn noodzakelijk om de aansluiting met de top te houden en daarvoor hebben wij jullie steun keihard nodig. Wij zullen met strijd, passie en Haagse bluf aantreden. Want dat is wat onze toeschouwers verdienen. Nooit opgeven en een mooie pot op de mat zetten. Daar gaan we voor!! Dus heb je nog niks te doen? Kom dan met je team, school, vrienden en vriendinnen de ADOpowervrouwen aanmoedigen en bestel snel je tickets via: [email protected].

 

Reageer op dit artikel