Het is vandaag oppassen in Leidschendam-Voorburg, want de storm raast ook over de stad. Fietsers, scooterrijders en ook wandelaars moeten alert zijn, want op sommige punten kan het hard waaien. Rond het Prins Clausplein worden op de snelweg gevaarlijke situaties verwacht. ,,De komende uren moet het verkeer rekening houden met zware tot zeer zware windstoten”,  twitterde de ANWB. ,, Pas vooral goed op als je met een auto met aanhanger de weg op gaat.

Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege een zware westerstorm. De weerdiensten verwachten zware windstoten en vooral langs de kust is het gevaarlijk.

Verkeer

Ook het verkeer moet woensdag rekening houden met gevaarlijke rij-omstandigheden. Vooral lege vrachtwagens en auto’s met een aanhanger of caravan moeten voorzichtiger zijn op de weg. Zij zijn extra vatbaar voor de windstoten. Vandaag is er ook nog kans op stevige buien en onweer. De VID raadt automobilisten aan om in zo’n bui hun snelheid aan te passen en voorspelbaar te rijden. Als gevolg van de harde windstoten is er kans op stormschade door bijvoorbeeld bomen die omwaaien. Het KNMI geeft code geel af vanaf 03.00 uur tot ongeveer 18.00 uur

Stockfoto.