Op vrijdag 12 februari, op zaterdag 13 februari en op zondag 14 februari  staat het muziektheatergezelschap De Andersons in Theater Ludens in Voorburg met een bijzondere voorstelling gepland waarvan het script van de hand van Arjen Lubach (o.a. bekend van DWDD en Zondag met Lubach) is.

He betreft een intrigerend muziektheater met poëtische en humoristische liederen, snedige teksten en onverwachte wendingen. Zo beschrijft men een unieke samenwerking tussen De Andersons en Arjen Lubach.

Vergeet The Killing, vergeet Stieg Larsson; de meest opzienbarende Scandinavische thriller is écht gebeurd. In februari 1986 wordt de Zweedse premier Olof Palme neergeschoten na een bioscoopbezoek in Stockholm. Ondanks het feit dat het dossier inmiddels 225 meter lang is, 130 mensen uit zichzelf hebben bekend en er honderden verdachten en theorieën zijn, is de spraakmakende moord nog altijd niet opgelost.

Muziektheatergezelschap De Andersons brengt i.s.m. Arjen Lubach (script) de voorstelling Stockholm sneeuwt, een intrigerend muziektheaterstuk gebaseerd op dit waargebeurde en bizarre verhaal. De voorstelling is, aldus de pers, een mengeling van muzikale hoogstandjes en spannende en komische scènes, met speculerende personages waarop Agatha Christie jaloers zou zijn geweest. Voor de liederen hebben De Andersons zich laten inspireren door het gedachtegoed van Palme, de bevlogen politicus met een kunstenaarsziel die opriep om te durven dromen. Kijk voor meer informatie op: www.deandersons.nl

Een greep uit de recensies:

 “…een mooi begin waarin Dullaarts krachtige spel en de sferische muziek een ijzersterke combinatie blijken.” “De voorstelling is een mengeling van komische sketches en scènes met speculerende personages waarop Agatha Christie jaloers zou zijn.”

De Theaterkrant

 “De korte gesprekken prikkelen de verbeelding… Speelse reconstructie… Humoristische scènes… Expressieve, poëtische ballades…”

De Volkskrant

 “Razend interessante materie… Liedjes als ‘Wij zijn niet te doen’ en ‘De kroeg van het hiernamaals’ verdienen het om gehoord te worden…”  

Het Parool

“Anna Ågren zingt prachtig. De blondine doet dat loepzuiver en met een perfecte dictie. Haar podiumgenoten Roel Dullaart (die Olof Palme speelt) en Mirek Walton (muzikale begeleiding) doen niet voor haar onder. “De twaalf liedjes in de voorstelling zijn wonderschoon.

foto: Roxanne Hellevoort.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!