Trainer Bas Steffens was over RKAVV – EDO (2-2) duidelijk in zijn analyse: “Het was een open wedstrijd en ik denk zeker dat het (neutrale) publiek heeft genoten,” aldus de oefenmeester. ,,Zij waren de grote winnaar van dit duel. Wij waren voor rust duidelijk de bovenliggende partij met een mooie 1-0 door Rico de Boer, die zijn basisplaats vierde met het openingsdoelpunt. Het leek erop dat dit ook de ruststand zou zijn, maar nadat eerst nog Rowendy Schoop een kans miste op 2-0, was het Jop Verhagen die ons naar 2-0 schoot.”

Door Nico Mos

Steffens: ,,Na de thee ging EDO hoge druk zetten en moesten wij naar achteren. Door een fout bij ons in de opbouw profiteerde EDO maximaal en bracht de spanning terug 1-2. We hadden nog een klein halfuur om de marge weer op twee te brengen, maar EDO maakte 20 minuten voor tijd gelijk (2-2). Daarna gingen beide teams enerzijds voor de winst, maar anderzijds wilden we beiden ook niet verliezen. De mooiste en grootste kans was nog voor ons. Jop Verhagen was er helemaal door en niet zelfzuchtig legde hij de bal breed op de meesprintende Remco Overdevest. Hij faalde helaas. Maar goed we speelden al met al veel beter dan de tweede helft vorige week bij DHC”.

RKAVV speelt zaterdag voor de beker uit bij het Ridderkerkse RVVH.

Net als op deze archieffoto miste RKAVV gisteren op cruciale momenten een aantal grote kansen. De afwerking blijkt dit seizoen regelmatig een probleem voor de Leidschendammers. (foto Anouk Bakker Fotografie).