Bij Voorburg- Noord, het gebied in Voorburg bij de Binckhorst en naast het Prins Clausplein zijn acht plekken aangewezen om asielzoekers te huisvesten. De zogenaamde statushouders worden gehuisvest in daarvoor bestemde containers. Veel bewoners uit Voorburg-Noord en in de straten vlakbij het Clausplein zijn hiervan nog niet door de gemeente Leidschendam-Voorburg op de hoogte gebracht.

De gemeente Den Haag is inmiddels wel met een overzicht naar buiten gekomen met betrekking tot de huisvesting van statushouders, waarvan een groot aantal in een straal van een paar kilometer van Leidschendam-Voorburg komen.

Het volledige overzicht luidt, volgens Omroep West, als volgt:

  •  Escamp: aan de Nienoordstraat 4 is plek voor 40 personen en aan de Zwaardvegersgaarde 95 80 statushouders.
  • Laak: op een opslagterrein van een vastgoedbedrijf op de hoek van de Jupiterkade en de Binckhorstlaan is plek voor 120 mensen.
  • Centrum: in gemeentelijke panden verspreid over het centrum krijgen 95 statushouders woonruimte. Het is nog niet bekend om welke specifieke panden het gaat.
  • Leidschenveen/Ypenburg: vlak naast de stadscamping worden op braakliggend terrein tijdelijke woonunits voor 150 vluchtelingen neergezet.
  • Haagsche Hout: in een vleugel van Het Aloysius College aan de Oostduinlaan 50, is plek voor 30 mensen.
  • Scheveningen: bij het voormalige poortgebouw van de Scheveningse gevangenis is plek voor 25 personen.
  • Segbroek: 12 alleenstaande statushouders krijgen een woning in een voormalig schoolgebouw aan de Van Swindenstraat.

De statushouders die op de grens van Voorburg-Noord komen in het voormalige gebouw van het ministerie van Sociale Zaken zijn niet in dit overzicht opgenomen.Het voormalig ministerie. naast station Laan van Nieuw Oost Indië, moet nog worden verbouwd. Daarna kunnen er honderden statushouders worden gehuisvest.

foto VD: Statushouders worden voor minimaal vijf jaar bij Voorburg-Noord gehuisvest.

Reageer op dit artikel