De bekende brasserie ‘Aangenaam’ vormt zondag 17 december in de Herenstraat het middelpunt van de Santarun waar voor de deur start en finish gaan plaatsvinden. Dit is een groots opgezette kerstloop, georganiseerd door Rotary Voorburg, met honderden deelnemers.

Het familiebedrijf, waar naast eigenaar Gilles van Kooten ook zijn zoon Robbert en schoondochter Angela werkzaam zijn, is hoofdsponsor van het evenement. ,,We kijken er naar uit’’, zegt Robbert van Kooten, strategisch manager van de bekende brasserie. ,,Het belooft een ware happening te gaan worden. Bij ‘Aangenaam’ zijn tijdens de Santarun naast het standaardassortiment diverse hapjes en allerlei winterdrankjes als glühwein en warme chocomel te verkrijgen’’.

Goede doelen

‘Aangenaam’ en de sponsors van de Santarun steunen met hun donatie de stichting Leergeld, die er onder andere voor zorgt dat kinderen van gezinnen met een beperkte beurs kunnen sporten. ,,Zij maken rechtstreeks geld over aan sportverenigingen, die zodoende deze kinderen een sport kunnen laten bedrijven’’, legt Willem Klomp namens de organisatie van de Santarun uit.  ,,Tevens steunen we met de Santarun de nierstichting, die zodoende inwoners uit Leidschendam-Voorburg verder kunnen helpen bij eventuele nierproblemen’’.

Betrokkenheid

‘Aangenaam’ laat als hoofdsponsor van de Santarun zijn maatschappelijke betrokkenheid zien in Leidschendam-Voorburg. Robbert van Kooten: “Ik kan me mijn jaren in de jeugd bij vv Wilhelmus nog goed herinneren en heb daar de mooiste momenten van mijn jeugd beleefd. Het mag niet zo zijn dat dit voor kinderen niet mogelijk is, omdat ze toevallig in een ander nestje zijn geboren. Stichting Leergeld zet zich in om dit te voorkomen, dus dat steunen wij met alle liefde!”

Welkom

De bij veel mensen bekende brasserie zorgt vaak voor gezellige en ontspannen momenten op het terras of in de zaak. “Bij ons is iedereen welkom; Jong, oud, arm, rijk”, aldus Robbert van Kooten.

Begrip

,,Brasserie Aangenaam is een begrip en niet meer weg te denken uit het Huygenskwartier’’, merkt Robbert van Kooten op. ,,We zijn trots op ons bedrijf, dat een aantal geweldige medewerkers heeft. Het geeft ons veel voldoening als mensen met een tevreden gevoel de brasserie verlaten en er vervolgens later ook weer terugkeren. In de loop der jaren hebben we een groot vaste gastenbestand opgebouwd, die genieten van onze gastvrijheid, entourage en uiteraard de ‘keuken’ waar heerlijke lunches worden bereid.

Foto VD. Het team van ‘Aangenaam’ samen met Willem Klomp op hun bekende terras in de Herenstraat. Van links naar rechts: Ruben Poelen, Monique Altorf, Willem Klomp, Angela van Kooten en Robbert van Kooten.

 

Reageer op dit artikel