VVV lacht en huilt

mainImage
VVV lacht en huilt

VVV verloor zaterdag niet onverwacht met 7-3 uit bij Tempo Team, maar pakte op zondag een mooie overwinning op concurrent De Veluwe, eveneens 7-3.

Tempo Team heeft zich dit seizoen versterkt met o.a. Jana Timina en is normaal gesproken wat te sterk voor VVV. Werff Thomas en Matthijs van der Heiden wonnen zaterdag elk een single en ook het dubbelspel haalde VVV binnen. Nolan Schultz, aan een sterke reeks bezig, verloor wat teleurstellend drie keer.

Zondag liep het beter. De Veluwe kwam slechts met twee heren, maar VVV diende er toch hard aan te trekken. Het was dan ook waanzinnig spannend. Van de zeven partijen liepen er maar liefst vier over vijf games en enkele partijen vergden zelfs verlenging. De technisch sterke en vaste Paul Haldan (laatste 16 bij de olympische spelen 1992!) was natuurlijk de grootste uitdaging. Thomas wist hem na een zwaar gevecht te vloeren. Schultz ook bijna, maar in de vijfde game verloor hij nipt met 11-13. Van der Heiden en Schultz wonnen beiden van Lode Hulshof, een 16-jarig talent dat reeds een indrukwekkend niveau laat zien. Thomas legde tegen Hulshof in de verlenging het loodje. Doordat het dubbel overtuigend naar VVV ging, was de eindstand 7-3 voor VVV. Daarmee loopt VVV vier punten in en staat nu vierde in de poule op twee punten van De Veluwe.  VVV heeft zeker goede kansen op een derde plaats.


Foto: Digitaal Dagblad