Vrijwilliger Jeu de Boules vereniging krijgt onderscheiding

mainImage
Vrijwilliger Jeu de Boules vereniging krijgt onderscheiding

Mevrouw T.J.W. (Dody) Henze-Paardekooper uit Leidschendam ontving op donderdag 21 juni een koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Astrid van Eekelen verraste mevrouw Henze tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond.

Decorandus zet zich al vele jaren vrijwillig in voor de Jeu de Boules vereniging Grand Cru’82 en de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJJB). Sinds 1995 is zij heel actief voor de vereniging. Dody haar eerste bestuursfunctie was vicevoorzitter en bij deze ene functie is het niet gebleven. Door de jaren heen ontpopte decorandus zich binnen de vereniging tot een ware duizendpoot. Zo was zij in september 1996 een van de leidende personen bij de organisatie van het Internationaal North Sea Petanque Tournament (INSPT) dat in Nederland werd gehouden en waarvan de organisatie aan de vereniging werd toegewezen. Dody werd in 1997 gekozen tot bestuurslid. Dit was het begin van een negen jarige periode (1997 – 2006) waarin zij het secretariaat van de NJBB coördineerde. Ook de portefeuille promotie pakte zij op.

Duizendpoot
Toen de penningmeester in 2002 stopte nam Dody deze post in het bestuur over. Een van haar eerste acties was het afsluiten van de hypotheek voor de aankoop van de nieuwe hal van de vereniging. In 2017 is onder haar financieel beheer de hypotheek geheel afgelost. Toen de secretaris in 2006 stopte met het secretariaat, kwam het clubblad zonder redacteur te zitten. Ook deze rol nam de decorandus op zich. Inmiddels heeft het clubblad een metamorfose ondergaan. Dody is nog steeds redacteur. In 2007 nam ze vanwege het vertrek van een bestuurslid van de Technische Commissie (TC) ook nog  het secretariaat van de TC erbij. In oktober 2010 werd zij leercoach/wedstrijdleider bij de NJBB. In datzelfde jaar deed het Bondsbestuur weer een beroep op haar, dit was voor een periode van drie jaar. Mevrouw heeft er in grote mate aan bijgedragen dat de bestuurlijke verandering en de vernieuwde nationale aanpak van de NJBB vorm en inhoud heeft gekregen.


Door: Samantha Lakker 


Foto: Digitaal Dagblad