Vriendengroep strijdt om 'In Memorial Rob Ardon trofee'

mainImage
Vriendengroep strijdt om 'In Memorial Rob Ardon trofee'

Martin Wigmans en Tom Cees Doorschodt hebben het initiatief genomen om een tenniscompetitie van de grond te kunnen krijgen waar wordt gestreden om de 'In Memorial Rob Ardon trofee'. Het gaat om een het feit dat een man of 20, allen tennisvrienden van de overleden Voorburger Rob Ardon sinds afgelopen zaterdag een wekelijks toernooitje (wintercompetitie) spelen op Rob z’n favoriete tennispark Vreugd en Rust.

,,Voorheen speelden deze vriendengroep elke zaterdag binnen maar met het veranderende klimaat en de prima all-wheater banen van Vreugd en Rust is het in de winter ook buiten heerlijk tennissen'', vertelt tennisser Berend Bakker. ,,Dit idee was al geboren voordat Rob is overleden en hij zou een vaste deelnemer zijn. Vandaar dat wekelijks om de “In memorial Rob Ardon trofee” gestreden wordt zodat hij toch deel uit blijft maken van deze vriendengroep''.

De spelers worden elke zaterdag door middel van loting aan elkaar gekoppeld en kunnen per wedstrijd punten verdienen. Dit gebeurt 3 rondes van 40 minuten lang. Aan het eind van de dag is er een winnaar die de trofee een week lang op de schoorsteen mag zetten. De volgende zaterdag moet de trofee weer ingeleverd worden en begint het hele circus weer opnieuw.

En aan het einde van de hele wintercompetitie zal er een totaalwinnaar zijn die de hele zomer van de trofee mag genieten. Uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om het winnen van de trofee maar om de gezelligheid en het onderlinge plezier.

Na het tennissen is er – Rob zou het niet anders gewild hebben – ruimschoots aandacht voor de horeca van Vreugd en Rust en blijft het nog lang gezellig…Bijgevoegd een foto van de trofee en een foto van de eerste winnaar van de trofee op 6 oktober: Ryan Lie Kwie Sjoe

 


Foto: Digitaal Dagblad