Voorburgse Rugbyclub heeft 30.000 euro nodig

mainImage
Voorburgse Rugbyclub heeft 30.000 euro nodig

Er was enige tijd geleden veel enthousiasme bij de Voorburgse Rugbyclub waarneembaar toen dankzij de VVD (en dan met name toenmalig raadslid Astrid van Eekelen) aan de Star een nieuwe accommodatie werd gevonden. Anno november 2018 blijkt dat er nog 'even' 30.000 euro nodig is voor een nieuw clubgebouw op deze pagina. Het bestuur van VRC is hiervoor dan ook een bijzondere actie gestart. Op een crowdfunding pagina melden zij het volgende.

De Voorburgse Rugby Club is een nieuwe club, opgericht in 2015. De rugbyclub richt zich volledig op de jeugd van 4 tot 17 jaar en heeft als missie iedereen te laten genieten op recreatief en competitief niveau van de rugby way of life!

In drie jaar tijd is VRC uitgegroeid naar meer dan 150 jeugdleden. We hebben als jonge club een serieuze sportieve ambitie. We zijn dan ook continu bezig met het ontwikkelen van ons trainingsprogramma. Discipline, respect, integriteit, kameraadschap, trots, passie en plezier zijn de kernwaarden bij rugby. We besteden veel aandacht aan deze Rugby Values. Belangrijk voor de kinderen, maar ook voor de ouders van groot belang!

Mijlpaal: een eigen lokatie

Er is sinds de oprichting in goed overleg met de gemeente en door een hoop mensen hard gewerkt om een eigen plek voor VRC te vinden. In de tussentijd hebben we kunnen trainen en spelen op de velden van collega-sportverenigingen in de buurt.

Een grote mijlpaal voor VRC kwam in december 2017: De gemeente heeft het budget voor de aanleg van een rugbyveld op sportpark De Star goedgekeurd.  Dat betekent dat we komende jaren kunnen gaan spelen op onze eigen plek!  Onderdeel van de afspraak met de gemeente, is dat wij zelf voor een clubhuis en alle voorzieningen moeten zorgen. Dat is een flinke klus, en met de gedreven inzet van de leden moet dat wel lukken is de volle overtuiging. Want een thuisbasis voor alle leden en hun supporters, daar kijkt iedereen naar uit.

De aanleg van het nieuwe rugbyveld met een klein trainingsveld zijn deze zomer in gang gezet. Het ingezaaide gras groeit goed, en we verwachten dat we vanaf november voor het eerst op onze eigen locatie kunnen gaan spelen.

Het clubhuis in wording

De leden van VRC hebben al snel in hun omgeving gevraagd naar buikbare spullen voor het nog te realiseren clubhuis. Dat heeft al veel sponsoring in natura opgeleverd: inboedel, keukenmateriaal, terrastegels en andere nuttige spullen hebben we gekregen van vele kennissen en partners. Ook hebben we een houten gebouw, een zogenaamde ‘schottenkeet’ over kunnen nemen (wel zelf te demonteren), dat verbouwd kan worden tot volwaardig clubhuis. Het ontwerp en programma van eisen hiervoor zijn dit voorjaar opgesteld: een praktisch en tegelijkertijd zo comfortabel mogelijk clubhuis. De vergunningen voor het ontwerp en de nutsvoorzieningen volgden enkele weken later.

Vanaf mei hebben veel vrijwilligers de mouwen opgestroopt en is er in de weekenden, na werktijd en in de vakanties geklusd, is het houten gebouw gedemonteerd en vervoerd, zijn een deel van de benodigde spullen gevonden en aangeleverd, en is het terrein 'bouwrijp' gemaakt. Deze collectieve inzet werpt zijn vruchten af, want de basis is eind de zomer gereed: de fundering voor het clubhuis is gelegd en de aanleg voor de nutsvoorzieningen zijn voorbereid. Rugbyvalues als discipline, kameraadschap, trots en plezier zien we in deze voorbereidende bouwperiode volop terug!

Nu is de laatste fase van het nieuwe clubhuis aangebroken, de realisatie. De opbouw van het houten gebouw is op 15 september gestart. Wat nu nog ontbreekt voor de realisatie van het clubhuis zijn noodzakelijke materialen en diensten: electriciteitskabels, water- en rioolleidingen, toiletten en douches, een slijtvaste vloer, goed hang- en sluitwerk, buitendeuren, vakmensen voor o.a. een veilige aansluiting van apparatuur, en terreinverlichting.

We kunnen uw hulp goed gebruiken om de laatste fase van het clubhuis te laten doen slagen, en het clubhuis daadwerkelijk te kunnen gaan gebruiken! Een bijdrage om de essentiële materialen te kunnen aanschaffen, brengt onze droom -een thuisbasis voor alle leden en supporters- een grote stap dichterbij.

Op dit moment is er 700 euro opgehaald.


Foto: Digitaal Dagblad