Voorbeschouwing Forum Sport - Vitesse Delft

mainImage
Voorbeschouwing Forum Sport - Vitesse Delft

Na een rustperiode van twee weken start Forum Sport aanstaande zaterdag met het restant van de competitie in de 1e klasse A van het zaterdagvoetbal. Nog drie wedstrijden tegen Vitesse Delft, Breukelen en Te Werve. Alle drie zijn het lager geklasseerde tegenstanders waar, normaal gesproken, resultaat tegen te behalen is. Maar het zijn wel ploegen die strijden om behoud in de 1e klasse. En dan zijn het meestal geen gemakkelijke wedstrijden.

Aanstaande zaterdag komt Vitesse Delft op bezoek. De ploeg staat op de voorlaatste plaats met 17 punten. Nacompetitie om degradatie te voorkomen lijkt onvermijdelijk met 3 punten achterstand op nummer 12 Breukelen en 5 punten achterstand op Te Werve.

Alleen met winst op Forum Sport zijn er voor Vitesse Delft nog kansen op de “veilige” 11e plek. Forum Sport staat op de 4e plaats met 44 punten. Alhoewel het gelijkspel 3 weken geleden bij Xerxes DZB op zich een prima resultaat is, leek het er lang op dat Forum Sport met 3 punten naar huis zou gaan. Helaas, net niet.

Ook in die wedstrijd, waarin Tom Bijen zijn competitiedebuut maakte, liet Forum Sport zien dat het veel voetbal in huis heeft. En zolang er nog kansen zijn op een nacompetitie plaats gaat trainer Bas Steffens vol voor een goed resultaat. Hij start aanstaande zaterdag dus met vrijwel het complete basisteam. Alleen de geschorste Abdelhak Bojaada en Joshua Steenvoorden ontbreken. Brian de Jong is onzeker vanwege een blessure. Zaterdag 12 mei 2018, Forum Sport - Vitesse Delft, aanvang 14.30 uur, Sportpark ‘t Loo in Voorburg.

Door  Jean Nederlof


Foto: Digitaal Dagblad