Veelzijdige paardensport in recreatiegebied Vlietland

mainImage
Veelzijdige paardensport in recreatiegebied Vlietland

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni staat het schitterende watersport- en recreatiegebied Vlietland in Leidschendam weer in het teken de paardensport. Ruim 450 ruiters en amazones verschijnen aan de start van de samengestelde wedstrijden. Op het programma van dit veelzijdige evenement staan: dressuur, springen en een spannende cross-country voor de ruiters.

Bij deze samengestelde wedstrijd rijden de ruiters een dressuurproef, een springparcours en een cross-country van zo’n 3 kilometer. Paard en ruiter overwinnen circa 25 (natuurlijke) hindernissen: boomstammen, rietsprong, haag, en zelfs een echte boerenwagen. Ook de altijd spannende waterhindernis ontbreekt natuurlijk niet.

Voor ruiters en amazones staat op die dag ook het regiokampioenschap Zuid-Holland op het programma.

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. De SGW Vlietland kan plaatsvinden dankzij de enorme inzet van veel vrijwilligers en sponsors waaronder Vlietland B.V.

Bij deze wedstrijden mag een strodorp natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn diverse winkeltjes te vinden en bij de catering kunnen bezoekers in het bruisende centrum van de wedstrijd genieten van een hapje en een drankje.

Op beide dagen komen de ruiters en amazones in actie vanaf ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl


Foto: Digitaal Dagblad