Voorburgs Dagblad | VCC na drie overwinningen op kop

VCC na drie overwinningen op kop

mainImage
VCC na drie overwinningen op kop

Na drie overwinningen gaat VCC aan kop van de crickethoofdklasse. Grootste concurrent lijkt Hermes DVS te zijn, dat in 2017 degradeerde uit de Topklasse en nu vier punten uit twee wedstrijden heeft. In de wedstrijd van VCC tegen Punjab maakte nieuwkomer Matthew Smit maar liefst 185 runs – bijna een clubrecord.

Captain Tom de Grooth won de toss en koos voor batten. Het veld lag er schitterend bij na de renovatie door de gemeente en de pitch eveneens, dankzij de inspanningen van de ground staff.

De Grooth gaf het goede voorbeeld met een klasse-innings. Hij liet zijn eerste century van het seizoen aantekenen (102). Hij werd echter nog overvleugeld door zijn battingpartner Matt Smit. De Zuid-Afrikaan bereikte al gauw zijn 50. De stand was inmiddels 101 runs zonder wicketverlies. VCC zat op rozen. Vooral Smit voerde het tempo wat op. Bij de stand van 168 runs had Smit er 91 op zijn naam gebracht.

Ovationeel applaus

Het duo wilde van geen wijken weten. Pas op een tussenstand van 262 runs werd De Grooth gebowld voor 102 runs. Tien runs later bereikte Smit alweer een mijlpaal: 150 runs. Bas de Leede had nog maar een paar overs, maar voegde een zeer vlotte 24 toe. Aan de overkant stopte de teller bij zijn partner op 185 runs. Onder een ovationeel applaus kwam de Zuid-Afrikaanse lefthander van het veld. VCC-score: 329 voor 1.

Direct na de start van de Punjab-innings sloeg left arm spinner Clayton Floyd toe. Hij kreeg opener Faiz gevangen door Steve Nottle. Even later rekende hij ook de andere openingsbatsman, Bhatti, in met een LBW. Medium pace Yasir Hamid sloeg drie maal toe en racete door de middle order. Steffen Mulder, tegen Rood en Wit goed voor vijf wickets, mocht nu de staart opruimen en deed dat zeer effectief: 3 vor 18. Hamid 3-19 en Floyd doeltreffend en superzuinig met 2 voor 6 in zeven overs (met vier maidens)! VCC liet Punjab niet verder komen dan 73 runs. Een overwinning met 256 runs verschil derhalve.

Op Hemelvaartsdag trad VCC aan tegen het roemruchte Rood en Wit. Op het nieuwe veld in Haarlem koos captain De Grooth terecht voor fielden: niemand kende deze nieuwe pitch nog. Rood en Wit zelf ook niet, want de ene na de andere Haarlemmer verloor zijn wicket. Speler/coach Jeff Case was de enige die dubbele cijfers liet aantekenen: 56 runs van de 83 in totaal. Steffen Mulder nam 5 wickets voor 14 runs en zijn collega-medium pacer Yasir Hamid 3-11 in negen overs.

Toch had VCC nog enige moeite om de 83 runs te passeren. Vijf batsmen verloren hun wicket (Nottle 35) alvorens Mohit Hingorani de winnende runs sloeg.

Daaraan voorafgaand wist VCC ook de eerste wedstrijd in winst om te zetten. Na een mooie tussenstand van 138 runs voor 4 wickets (Bas de Leede 35, Steve Nottle 54) leek er een hoge score in het verschiet te liggen. De staart faalde echter, waardoor er slechts 186 runs in de boeken kwamen.

Op 47 voor 4 en zeker op 145/9 leek de buit binnen, maar de staartbatsmen van Kampong gaven zich niet gewonnen. Zij maakten 34 runs voor het laatste wicket en kwamen slechts acht runs te kort voor de zege. Matt Smit nam 3-34. Stand aan kop van de Hoofdklasse: VCC 3-6; Hermes 2-4; Rood en Wit 3-4.

Bron: VCC

 


Foto: Digitaal Dagblad