VCC blijft koploper in beide competities

mainImage
VCC blijft koploper in beide competities

De mannen van Voorburg CC 1 komen uit in twee competities: de reguliere 50-overcompetitie (Hoofdklasse) en de 20-overcompetitie ‘Twenty20’. In beide competities staat VCC nu ongeslagen bovenaan. Ook afgelopen weekend boekten de Voorburgers namelijk twee klinkende overwinningen; in de Hoofdklasse op Dosti 2 en in de Topklasse T20 op Quick. Matthew Smit was vrijdagavond wederom de ster-batsman met 88 runs.

VCC ging tegen Quick als eerste batten. Tom de Grooth en Matt Smit kozen direct voor de aanval. In de zesde over ging Tom de Grooth (23 runs) uit, maar toen stonden er al 60 runs op het bord. Ook daarna hielden de Voorburgers dit koortsachtige tempo vast. In de zeventiende over werd Steve Nottle door Bista gevangen voor 37 op een torenhoge ‘skier’. Matthew Smit (88) capituleerde echter pas in de allerlaatste over. Zichtbaar gefrustreerd dat hij er geen 100 had gemaakt, maar het was en bleef een prachtige innings. VCC eindigde op 178 na 20 overs, bijna negen runs per over!

 

Net als HCC vorige week kwam Quick geen moment in de wedstrijd. Legspinner Philippe Boissevain bowlde fantastisch en nam vier wickets voor zestien runs. Bas de Leede was net als vorig weekend op dreef en liet drie wickets op zijn naam schrijven. De jonge Zuid-Afrikaanse fastbowler Brandon Glover, die zijn debuut voor VCC maakte, bowlde indrukwekkend snel en pikte zijn eerste wicket voor VCC mee. Quick kwam niet verder dan 64 runs, net iets meer dan een derde van de VCC-score. Het grondfielden en vangen van VCC was van een hoog niveau.

Op zaterdag was de eerste prangende vraag of Matt Smit (foto) fit zou zijn. Door een knieblessure, opgelopen tijdens een briljante fieldingactie aan de boundary, werd hij vrijdagavond vervangen door twaalfde man Floris de Lange. Smit nam het zekere voor het onzekere en bleef op zaterdag aan de kant. Helaas won het door het Suikerfeest gehavende Dosti de toss en ging het eerst batten. Na de vrij redelijke tussenstand 123/3  was Dosti plotseling all out. Left arm spinner Clayton Floyd nam maar liefst vijf wickets voor 23 runs. Dankzij Amitoze Singh (87) kwamen er nog 140 runs in de boeken en had VCC iets te chasen. Openingsbatsman Tom de Grooth profiteerde en maakte een foutloze 71 not out. Hermes DVS verloor van Rood en Wit; daarmee zijn de Haarlemmers de belangrijkste rivaal van VCC. Op 1 juli staat deze kraker op Westvliet op het programma.

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad