Uitblinker Tom Bijen helpt Forum Sport langs RVVH

mainImage
Uitblinker Tom Bijen helpt Forum Sport langs RVVH

Vooraf  werd toch even met ontzag gekeken naar de 100 jarige tegenstander, RVVH, gedegradeerd uit de hoofdklasse naar de 1e klasse, met de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren.

Hoe anders was de wedstrijd. Forum Sport toch ook enigszins  gehandicapt doordat drie vaste waarden er niet bij konden zijn, liet er vanaf de aftrap geen gras over groeien. Rechtsbuiten Brian de Jong kreeg veelvuldig erg veel ruimte om zijn kunnen te laten zien, hij werd dan ook met regelmaat gezocht.

De start was voor beide teams veelbelovend,  twee snelle uitvallen zou het begin in luiden van een voor de vele aanwezige toeschouwers, zij lieten zich verwennen door een prachtig zonnetje, geweldige eerste helft, waarbij het Forum Sport het was die de maat aan gaf.

Net na het eerste kwartier van de wedstrijd is het Forum Sport dat de score opent,  Mostava Frederik gaat de een-twee aan met Tom Bijen, welke zijn debuut maakte in de basis, nogmaals weten ze elkaar te vinden en kan Tom Bijen het laatste tikje uitdelen en Forum Sport op 1 - 0 zetten.

Nog geen twee minuten later is het Mustava Frederik die de diepte in wordt gestuurd, zijn doelrijpe kans krijgt hij echter onvoldoende onder controle en deze verdwijnt ver naast het doel.

Inmiddels is de ijverige Tom Bijen ook bij de toeschouwers opgevallen door zijn onverlaten inzet. In de 26e minuut zal hij zichzelf belonen door zijn 2e treffer binnen te schieten. De kans wordt hem geboden door prima aanspelen van de nijvere Lorenzo Seymonson, die eveneens zijn debuut basis plaats ervaart: 2-0.

RVVH kon Forum Sport deze 1e helft amper bijbenen en mocht blij zijn dat de schade niet nog groter werd voor de thee.

De 2e helft startte onfortuinlijk voor Brian de Jong, Hij moest zich laten vervangen door Abdelhak Bojaada.  RVVH ging meer druk zetten om nog een resultaat te halen, Forum Sport  moest achteruit en raakte het initiatief enigszins  kwijt. De achterhoede bij Forum Sport stond echter als een huis onder aanvoering van Gino Lauwers

In de 62e minuut wordt  de 3 - 0 binnen gelobd door  Lorenzo Seymonson, volgens de uitstekende leidsman Niels Bos uit Utrecht wordt deze op aangeven van zijn assistent voor buitenspel geannuleerd, waarbij er onder  het publiek toch de nodige twijfels te beluisteren waren.

Langzaam maar zeker bleek RVVH zich neer te leggen bij deze uitslag, de moedeloosheid straalde eraf, terwijl Forum Sport begreep een uitstekende middag te kunnen afsluiten met drie  punten waardoor de wedstrijd een beetje als een nachtkaars leek uit te gaan.

Door Arie Quartel.

Opstelling Forrum Sport: Jurrian Jouvenaar, Gino Lauwers, Mike de Graaf, Timo Poemen, Tom Bijen (Sebastiaan van Beek), Mostava Frederik, Hugo van Diepenbeek, Joshua Steenvoorden, Brian de Jong (Abdelhak Bojaada), Lorenzo Seymonson, Nychel L'ami.

 


Foto: Digitaal Dagblad