Tranen van geluk bij kampioen VEO

mainImage
Tranen van geluk bij kampioen VEO

Afgelopen zaterdag was het een belangrijke wedstrijd voor het Voorburgse VEO. Zouden ze het weer voor elkaar krijgen om kampioen te worden? Vooraf stonden ze ongeslagen bovenaan en heel de vereniging ging er van uit dat VEO dit wel zou klaren. Op een zonovergoten Sportpark Westvliet was Rigtersbleek uit Enschede de tegenstander, die overigens in het eerste gedeelte van deze veldcompetitie de naaste concurrent was. Maar zij hadden een hele slechte herstart en hadden al twee wedstrijden verloren. Zo kon het zijn dat deze concurrent al op acht punten stond.

De vereniging had er werkelijk alles aan gedaan om VEO te steunen. Met vlaggen, spandoeken en Bengaals vuur werden de spelers begeleid en naar de overwinning geschreeuwd. Dit was soms nodig, maar de kwaliteiten lagen te ver uit elkaar. Rigtersbleek wilden VEO graag een pootje lichten, maar dit lukte gewoon niet. Het. begin was wat moeizaam, maar langzaam kwam VEO in hun eigen ritme. Met de rust stond VEO voor met 11-7.  In de tweede helft bouwde VEO de voorsprong uit en liet Rigtersbleek heel even dichtbij komen, maar dit was puur voor de spanning. VEO eindigde als ware kampioen en de eindstand was 24-15. Een blauwe rookwolk van vreugde kwam los van de supporters. Tranen van geluk en heel veel blije mensen.

 Door het prachtige weer beleven ook heel veel mensen meegenieten van de huldiging van de spelers. Vele toeschouwers zagen zaterdag dat korfbal echt leuk kan zijn. Denk hierbij aan de schoolkorfbaldagen. VEO is dus weer kampioen en dit is zeker een nominatie voor de sportprojecten van de gemeente Leidschendam/Voorburg waard.

Door Jan Peter Cramer. 

 


Foto: Digitaal Dagblad