Tennisclub AMIE viert 50-jarig bestaan

mainImage
Tennisclub AMIE viert 50-jarig bestaan

Op zondag 2 september 2018 viert AMIE haar 50-jarig bestaan. In september 1968 besloot het bestuur van de Ned. Vereniging van Huisvrouwen afdeling Voorburg-Leidschendam een tennisclub op te richten. In Leidschendam was Tennispark Overdam in aanbouw en de NVvH kon een optie nemen op de huur van banen voor haar leden. ’s Winters kon er niet gespeeld worden, want de banen werden onder water gezet en kon er geschaatst worden.

Op Overdam waren 10 gravelbanen en ook werden er banen op park Vreugd en Rust gehuurd. In 1995 kwamen er verzoeken van mannen om ook lid te kunnen worden, want dat kon toentertijd (nog) niet.

In hetzelfde jaar waren er plannen om de tennisclub los te weken van de NVvH en werd AMIE (Allen Met Ieder ingezonden door Agnes Kulker) een tennisclub voor vrouwen en later ook voor mannen geboren. In het begin was er behoorlijk wat aversie tegen het toestaan van mannen. Gelukkig is dat nu niet meer....

AMIE is een tennisvereniging die vooral recreatief tennist, maar wel onderlinge competities heeft en ook uitwisseling(en) heeft met tennisclubs uit de omgeving, zoals: Adegeest te Voorschoten, Never Out Houtrust en Thor de Bataaf uit Den Haag en OverdeSchie te Overschie. De T.C. is hier zeer actief in.

Ook zijn er regelmatig tossochtenden en –middagen en wordt er bij het aanvang van het zomerseizoen een kennismakingstoernooi georganiseerd. Ook vindt er altijd een eindtoernooi plaats. Inmiddels heeft AMIE ruim 320 leden en speelt ’s morgens op 8 of 9 banen en ’s middags op 6 banen en alleen doordeweeks.

Op vrijdag 24 augustus 2018 wordt voor alle leden het AMIE ANDERS TOERNOOI georganiseerd. Dit toernooi zal voornamelijk recreatief zijn en is gratis toegankelijk voor alle leden.

,,Tijdens het jubileumfeest op 2 september zal de sportwethouder Nadine Stemerdink onze nieuwe vlag met het NIEUWE LOGO onthullen en hijsen'', aldus de organisatie. ,,Voor dit jubileumfeest heeft men zich moeten opgeven en er is een gevarieerd feestprogramma samengesteld met onder andere een optreden van het Shanty koor Midscheeps (veel mannelijke AMIE-leden), een optreden van een entertainer Table Magic. Ook is er een koud- en warm buffet, welke wordt verzorgd door Hans Hendriks en zijn team en ’s avonds zijn DJ Jan en Gerrit (lid AMIE), thema: “Uit je dak Met Gerrit’s Platenbak” die voor de muzikale omlijsting zullen zorgen. Tijdens de receptie zal een slideshow draaien. Door enkele enthousiaste leden is een jubileumboek (in totaal 60 blz.) gemaakt, waarin zeer veel oude foto’s en van latere datum worden getoond. Ook ontvangen alle leden een verrassing''.

 


| Foto: Digitaal Dagblad