Teams Sint-Maartenscollege halen landelijke finale hockey 

mainImage
Teams Sint-Maartenscollege halen landelijke finale hockey 

Het Sint-Maartenscollege heeft voor het derde jaar op rij de landelijke finaledag voor schoolhockeyteams bereikt. Zowel het schoolteam meisjes als ook het schoolteam jongens wisten het regionale schooltoernooi te winnen. Zij mogen nu op vrijdag 18 mei in Amsterdam strijden om het Nederlands Kampioenschap voor schoolteams.

Meisjes Bovenbouw

Ook dit jaar mocht het Sint Maartenscollege aantreden met welgeteld vier teams in vier verschillende categorie- ën. Veel van deze dames zijn oudgedienden en gelukkig is er ook dit jaar weer nieuwe aanwas. De druk is weer immens hoog, want niet één maar de twee jaar hiervoor was het SMC met de meisjes bovenbouw ook al doorgestroomd naar de landelijke finaledag in Amsterdam. Met de vaste rots in de branding Joëlle als keeper is het doel de gehele dag schoongehouden tot de finale. In de finale kwam het SMC snel op voorsprong tegen het Bonaventura college uit Leiden, maar moest helaas voor rust de gelijkmaker incasseren. De tweede helft begon furieus met kansen van beide teams. Het was spanning en sensatie op de velden van Cartouche, waar uiteindelijk de winst werd binnengehaald. Drie keer op rij regiokampioen: kan het nog mooier?

Jongens Bovenbouw

Op vrijdag de 13e kwamen we vroeg aan op hockeyclub HDS. Nadat de shirtjes en nummers waren uitgedeeld, konden we aan onze eerste wedstrijd beginnen: tegen het Stanislascollege werd het een makkelijke overwinning. De volgende wedtrsijd was tegen Maerlant lyceum 2, die we met wonnen dit 11-1. Nu moesten we tegen het ons van tevoren gevreesde Rijnlands. Helaas speelden we op een zandveld. Aangezien zij een beter doelsaldo hadden, moesten we winnen om de topplek in onze poule te halen. De 1-1 was niet genoeg, waardoor wij als nummer 2 eindigden en we tegen de nummer 1 van een andere poule moesten spelen. En die wonnen we.

In de halve finale moesten we opnieuw tegen het Rijnlands. En dit keer wonnen we: 3-2. We zaten in de finale. We moetsen tegen het Bonaventura college uit Leiden. Een lastige tegenstander, maar gelukkig kwamen we snel op voorsprong uit een strafcorner. Nadat de tegenstanders hun kop lieten zakken (en zelfs kaarten kregen) wisten we al dat het zeker was: een ruime overwinning en door naar de volgende ronde in Amsterdam op 18 mei.

Bron: Sint-Maartenscollege


Foto: Digitaal Dagblad