RKAVV ziet zelfvertrouwen groeien

mainImage
RKAVV ziet zelfvertrouwen groeien

RKAVV heeft na de overwinning op tweede divisionist Barendrecht ook haar tweede wedstrijd van 2019 gewonnen. In Honserlesdijk zette het met weinig moeite de plaatselijke SV aan de kant. Voor beide ploegen was het druilige weer weer even wennen. Zowel RKAVV als Honserlesdijk belegde afgelopen week een trainingskamp in het Spaanse Benidorm.

RKAVV nam al vanaf de aftrap het initiatief. Hoewel de eerste twintig minuten zonder echte opwinding voorbijgingen hadden de Leidschendammer wel een overwicht. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de rood-witten. Remco Overdvest leek alleen op de doelman af te gaan, maar de Westlandse defensie kon net op tijd ingrijpen. Twee minuten later kreeg ook de thuisploeg een goede mogelijkheid op de openingstreffer, maar deze werd om zeep geholpen door de spits van de Oranjehemden. Halverwege de eerste helft nam RKAVV alsnog de leiding. Jeremy van Lochem verlengde met zijn hak een voorzet van Hayden Bergen waarna Rico de Boer de bal beheerst in de onderhoek plaatste: 0-1.

In de tweede helft had Honserlesdijk nog meer moeite met RKAVV, wat fitter oogde. Door de ruimtes die al vroeg ontstonden konden de Leidschendammers vrijuit voetballen. Vooral Hayden Bergen had het op zijn heupen. Met een aantal fraaie acties bezorgde hij zijn tegenstander een hele zware middag. Met nog ruim een half uur op de klok was het dan ook Bergen die voor de 0-2 zorgde. Hij passeerde twee man om vervolgens op schitterende wijze de bal in de bovenhoek te knallen. Doelman Boy Heijde was kansloos. Honserlesdijk probeerde het wel maar was gewoonweg niet bij machte om het rood-witte front te schaden. Wanneer het in het vijandelijke doelgebied kwam dan kwamen de Westlanders niet verder dan een rollertje richting goalie Ten Kroode. RKAVV kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Dat gebeurde niet maar desalniettemin zal de ploeg van Maurizio Ceccucci met vertrouwen aan de hervatting van de competitie verschijnen. Volgende week ontvangt het koploper Halsteren.

Door Jonas Bloemen


Foto: Digitaal Dagblad