RKAVV laat koploper ontsnappen

mainImage
RKAVV laat koploper ontsnappen

RKAVV heeft, na de overwinning op De Meern vorige week, geen winnende reeks kunnen aanhouden. Op eigen veld deed het niet onder voor koploper Baronie, een vroege treffer bleek echter genoeg voor de Brabanders.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van RKAVV. Hamza Boukhari ging richting het vijandelijke doel maar eenmaal daar punterde hij de bal over de kruising heen. Het eerste schot op doel van Baronie was meteen raak. Jorik Mijnhijmer krulde een vrije trap tegen de touwen: 0-1. Al snel ging RKAVV op jacht na de gelijkmaker. Robin Steffens kopte rakelings over uit een vrije trap van Jop Verhagen. Even later was Hamza Boukhari het eindstation van een fraaie combinatie via Burak Huyuk en Mauro Suarez. De Leidschendammers stonden prima en gaven weinig weg achterin. Op slag van rust kreeg de Bredase ploeg wel nog een goede mogelijkheid. Jens Wirix stoomde op richting het doel maar zijn inzet mislukte volledig.

Na rust had RKAVV de eerste tien minuten moeite om de lijn van de eerste helft door te zetten. Hoewel het spel op en neer golfde kregen de gasten de beste kansen in die fase. Al snel herpakte de rood-witten zich. Al vroeg werd een slotoffensief ingezet. Peter Lomonaco kreeg met nog een kwartier op de klok een enorme kans op de gelijkmaker. Nadat Remco Overdevest de bal klaarlegde schoot LoMonaco van twee meter hoog over. RKAVV drukte maar in de omschakeling moest het uitkijken voor Baronie. De gelijkmaker hing in de lucht maar na een miscommunicatie achterin kreeg Moustafa Mohammed een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien, dat verzuimde hij. In blessuretijd wist doelman Van Oorschot een vrije trap van Hamza Boukhari uit de bovenhoek te plukken waardoor RKAVV met lege handen achterbleef. Het verschil in punten is vijftien, maar op het veld was er geen verschil zichtbaar.

Door Jonas Bloemen


Foto: Digitaal Dagblad