Middenvelder Lex Immers keerde vorig jaar zomer als verloren zoon terug in het Cars Jeans Stadion en schitterde daar weer als vanouds. De man van de club én de stand neemt de ploeg op sleeptouw, zet de lijnen uit en blinkt uit in dienst van het elftal. Immers noteerde dit seizoen tot dusver drie doelpunten en zes assists en heeft met zijn belangrijke rol dus een mooie prijs verdiend.


Vleugelspeler Tijmen Goppel kwam vorig jaar zomer over van NEC en tekende tijdens het winterse trainingskamp in Turkije zijn eerste contract bij ADO Den Haag. Vanaf het moment van zijn debuut in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo kwam de rappe jongeling tot dertien optredens in de eredivisie. Goppel maakte tegen PSV voor de derde keer dit seizoen de negentig minuten vol in een eredivisieduel.


Bjørn Johnsen werd als goalgetter in de schijnwerpers gezet. De in Amerika geboren Noor maakte tegen PSV alweer goals nummer zestien en zeventien van het seizoen en hoeft daardoor alleen Alireza Jahanbahksh voor zich te dulden op de topscorerslijst van de eredivisie. Johnsen heeft nog één wedstrijd, Roda JC-uit, om de speler van AZ te evenaren of zelfs te overtreffen.