Drukte op het Prinses Irene Park in Rijswijk rond het middaguur bij de officiële heropening van de legendarische locatie door de Rijswijkse wethouder Jorke van der Pol en de accommodatie-ambassadeur Aad de Mos en meteen oude herinneringen.

Dat kon niet missen met de aanwezigheid van de inmiddels 81-jarige oud-international Guus Haak en de 74-jarige Theo van der Burgh. Maar ook oud-minister Hilbert Nawijn gaf acte de présence, evenals John Bolman die twintig jaar lang op het hoofdveld van RVC de sterren van de hemel speelde. Bolman zit lichamelijk even in een actueel mindere periode, maar wilde de revalidatie van zijn sportpark voor geen goud missen. Op één de foto ziet u hem naast Harry Ballemaker, die één van de grondleggers is van het herstel van het Prinses Irene Park.

Komend seizoen gaat Celeritas het hoofdveld bespelen en uit respect voor het grote verleden van RVC zijn de drie hoofdletters aan de bestaande naam toegevoegd. Het wordt RVC Celeritas.

De accommodatie zal bovendien gebruikt gaan worden door de bekende Haagse voetbalschool Skillz, die gisteren voor het nieuwsgierige publiek alvast voorproefjes liet zien hoe jonge kinderen uit alle delen van Zuid Holland elke dag op het Sportpark tot nieuwe Guus Haak(en) worden opgeleid.

Theo v.d. Burgh met echtgenote

John Bolman en Harry Ballemaker

Guus Haak (midden), met links zijn zoon Marcel

Aad de Mos als ambassadeur. Ook speelde in RVC en werd er later trainer