Presentatie boek van ruim 70 voetbaltrainers

mainImage
Presentatie boek van ruim 70 voetbaltrainers

Leidschendammers Nico Mos en Pieter Donath hebben samen met Tom Scholten, Rob Blankenstein en Chris Willemsen een boek geschreven waarin ruim 70 voetbaltrainers uit de Haagse regio zijn opgenomen.

,,Als trainer van een Haagse voetbalclub moet je de perfecte mix zoeken tussen theorie en praktijk, maar ook tussen prestatiedrang, plezier, bluf en bescheidenheid'', betreft een vooraankondiging. ,,En niet te vergeten: humor. Bij Uitgeverij Nederlandse Sportboeken Club verschijnt een serie over die Haagse trainers. Dit jaar deel 1, elk volgend jaar een volgend deel. Tientallen passeren er de revue, van toen en nu''.

De trainers en vaak ook oud-spelers die werkzaam waren bij of hebben gespeeld in L’dam/Voorburgse clubs zijn: Frank Dobbe (Tonegido/RKAVV/SEV), Jan de Jong sr (Tonegido, FS) en jr (FS en RKAVV), John Karelse (Voorburg), Bas Steffens (RKAVV, FS), Herman Kooyenga (FS), Wim Schaap (Wilhelmus), André Lourens (FS), Pierre Schultz (Voorburg en FS), Harold Tjaden (Wilhelmus), Dick Sloos (Voorburg), Chris Treling (Wilhelmus), Stefan Koegler (FS), Edmund Vriesde (RKAVV), Toon Brakus (Voorburg), Maurizio Ceccucci (RKAVV), Edwin Grunholz (Tonegido), Dick Boereboom (Tonegido), Mark Moen (Tonegido) en Ben van Dam (Wilhelmus).

Eerste exemplaar

De presentatie van het eerste exemplaar is vrijdag 12 oktober aanstaande in de kantine van het sportpark prinses Irene aan de Schaapweg in Rijswijk, waar tegenwoordig onder meer RVC Celeritas haar onderkomen heeft gevonden. De inloop is vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Uitgever en co-auteur Chris Willemsen: ,,Ze hebben allemaal het voorrecht een Haagse trainer te mogen worden genoemd. Want ze kunnen in de rest van Nederland op hun achterste benen gaan staan. Maar het is echt waar: er is geen betere trainer dan een Haagse trainer. Einde discussie.”

Gastspreker

Speciale gastspreker die avond is ex-ADO en FC Den Haag-trainer Rob Baan. Het boek kost € 15,00 en is die avond ook daar te koop. Wie er niet bij kan zijn, kan het boek kopen in de boekhandel – bijvoorbeeld bij Van Stockum op het Spui – of via de uitgever zelf: www.nederlandsesportboekenclub.nl


Foto: Digitaal Dagblad