Nederlaag kampioen VCC tegen Hermes doet geen pijn

mainImage
Nederlaag kampioen VCC tegen Hermes doet geen pijn

VCC was al kampioen en de uitslag van de uitwedstrijd tegen Hermes DVS deed er dus in wezen niet meer toe. VCC liet echter de kans liggen om het kampioenschap van de Hoofdklasse nog meer glans te geven. In een matig duel trokken de Schiedammers aan het langste eind: 148-120.

Eerstbattend stond Hermes DVS er op 28 voor vier slecht voor. Opener Bohra was toen al voor weinig runs ten prooi gevallen aan Steffen Mulder (2 voor 17) en ook Clayton Floyd (3-27) bowlde uitstekend. De broertjes Elenbaas zorgden voor herstel met een partnership van 61 runs voor het zesde wicket. Dankzij 35 runs van captain Braat tikte Hermes zelfs bijna de 150 aan. Bas de Leede voorkwam dat met een geweldige caught and bowled en een dito direct hit run out in de slotfase.

148 was geen geweldige score, maar gezien het trage, stroperige veld was het meer dan het leek. Toen early order batsmen Floyd en De Leede beiden LBW werden gegeven, keek VCC tegen een weinig perspectiefrijke tussenstand van 9/3 aan. Hingorani en Nottle batten brachten de score naar 50 alvorens Nottle capituleerde met 27. Even later was ook Hingorani (26) aan de beurt en bij 75/7 was Hermes nog altijd de bovenliggende partij. Boissevain (15) en De Grooth (24) tilden het totaal boven de 100, maar konden niet verhinderen dat VCC zijn eerste nederlaag in de reguliere competitie leed en de punten in Schiedam bleven.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad