Leeuwenbergh goed op dreef

mainImage
Leeuwenbergh goed op dreef

Ook in het tweede competitieweekend van de Eredivisie heeft het eerste mixed team van tennisvereniging LTC Leeuwenbergh bijzonder goed gepresteerd. Met twee overwinningen ligt deelname aan de play-offs om het landskampioenschap binnen handbereik.

Zaterdag was Leeuwenbergh te gast bij koploper Zandvoort en lukte het de Leeuwenberghers om, met prachtig tennis de thuisploeg de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. In een hoogstaande wedstrijd won Valentini Grammatikopoulou in drie sets van Lesley Kerkhove.

Annick Melgers moest echter duidelijk haar meerdere erkennen in haar tegenstandster en met een 1-1 tussenstand gingen de mannen van Leeuwenbergh de baan op.

Jeroen Vanneste speelde een goede wedstrijd tegen Scott Griekspoor maar redde het net niet. In de andere confrontatie was Niels Lootsma, dit jaar voor het eerst spelend voor Leeuwenbergh, in een spannende partij te sterk voor de Belg Yannick Mertens, 6-4, 4-6 en 7-6. De dubbels moesten dus de beslissing brengen en daarin kon Leeuwenbergh de overwinning naar zich toe trekken. Valentini Grammatikopoulou en Sviatlana Pirazenkha speelden weer erg sterk en wonnen hun partij overtuigend in twee sets.

De herendubbel stond bol van de spanning, maar na een lange wedstrijd trokken Sander Arends, deze week nog actief op Roland Garros, en Jasper Smit aan het langste eind. De eerste set verloren de Leeuwenberghers, na een 5-2 voorsprong, met 7-6 maar de tweede set wonnen ze met 6-4. De wedstrijdtiebreak moest de beslissing brengen en, na twee matchpoints overleefd te hebben, haalden Sander en Jasper deze met 14-12 binnen. Leeuwenbergh klopte Zandvoort dus met 4-2.

Zondag was Rapiditas uit Nijmegen de tegenstander op Sportcentrum Leeuwenbergh. Grammatikopoulou, die tot nu toe al haar partijen had gewonnen, moest na drie lange sets haar verlies nemen tegen Polina Leykina. Sviatlana Pirazenkha won haar partij in het damesenkel eenvoudig met 6-0 en 6-3. Jasper Smit verloor in drie sets zijn partij maar Niels Lootsma won in een goede wedstrijd overtuigend met 6-3 en 6-2 van Milaan Niesten. Valentini Grammatikopoulou en Sviatlana Pirazenkha behielden hun ongeslagen status in de damesdubbel met een duidelijke overwinning op de dames van Nijmegen.

In de herendubbel wisten de bezoekers uit Nijmegen er weliswaar een wedstrijdtiebreak uit te slepen maar daarin waren Sander en Jasper oppermachtig. Opnieuw een 4-2 overwinning voor Leeuwenbergh.

Met twee punten achterstand op koploper Zandvoort en met nog twee wedstrijden voor de boeg, zou Leeuwenbergh dit jaar weleens tot de vier beste teams van Nederland kunnen behoren die tijdens de play-offs gaan uitmaken wie zich in 2018 landskampioen mag gaan noemen. De play-offs worden komend weekend gespeeld op de banen van Leimonias.

Dinsdag 5 juni zijn de Eredivsie wedstrijden nog één keer te bezichtigen op Sportcentrum Leeuwenbergh en wordt er gespeeld tegen Salland. Iedereen is van harte welkom aan de Lindelaan 7 in Den Haag om te komen kijken naar deze wedstrijden. De partijen beginnen om 12 uur en zijn gratis te bezoeken.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad