'KNVB moet zorgen voor een regionaal aantrekkelijke hoofdklasse'

mainImage
'KNVB moet zorgen voor een regionaal aantrekkelijke hoofdklasse'

RKAVV's clubicoon Henry Steffens en teammanager van het eerste elftal Rob van Pruyssen gaven gisteravond, tijdens de spelerspresentatie in Holland Casino Scheveningen, een duidelijk signaal af als het ging om een keuze tussen zaterdag- en zondagvoetbal in de hoofdklasse. Nederland is overigens het enige land in Europa waar op dit niveau door standaard-elftallen op zaterdag en zondag wordt gespeeld.

,,De KNVB moet eindelijk eens gaan kiezen voor een aantrekkelijk regionale hoofdklasse'', zei Henry Steffens tijdens een debat. ,,Of dat nu op zaterdag is of op zondag maakt me niet eens zoveel uit. Het is belachelijk dat we nu naar Limburg moeten rijden voor een uitwedstrijd''.

,,De KNVB faalt volledig in haar beleid'', gaf Rob van Pruyssen onder meer aan. ,,We hebben diverse bijeenkomsten bijgewoond. Het is ongelooflijk dat er geen keuzes worden gemaakt''.

RKAVV zal komend seizoen in ieder geval 1 wedstrijd op zaterdagavond, tegen het altijd lastige Nuenen, spelen. Als het aan de Leidschendammers ligt, zal dit vaker gaan gebeuren. Steffens en Van Pruyssen gaven aan dat de vereniging dit organisatorisch aan kan. Sterker nog, men wil er dan rondom de wedstrijden een echt feestje van maken. Het kader gelooft er in dat wedstrijden op zaterdagavond meer toeschouwers kunnen opleveren dan op zondagavond.



Henry Steffens (links) verkondigt zijn mening, recht debatleider Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad