Haegsche Bluf Marathon in de hitte met Voorburgse inbreng

mainImage
Haegsche Bluf Marathon in de hitte met Voorburgse inbreng

Afgelopen zaterdag werd tijdens oplopende temperaturen de Haegsche Bluf marathon geroeid. Deze tocht over 54 km wordt  jaarlijks door de Haagse Roeivereniging De Laak  georganiseerd. De deelnemers komen vanuit heel Nederland en het buitenland naar Den Haag om deze tocht langs de Laak en Binckhorst, Moerwijk, het Westland, Monster, Schipluiden, Delft en Voorburg te roeien.

Het was geen gemakkelijke tocht, met al die vaarten en sloten in het Westland was het makkelijk om te verdwalen en dat betekende flink tijdverlies voor een wedstrijdboot uit Gouda die een afslag miste en door naar zee roeide.

Zonnig, krap en druk

Met 30 bruggen en smalle doorgangen in het parcours was het heel precies manoeuvreren en toch zo min mogelijk tijd verliezen. Dat lukt de mannenploeg van ZZV uit Zaandam met een eerste plaats in een tijd van 5:20:54.

Dat een doorgang soms wel erg  krap is maakten de Haagse Roerakkeahrs mee die botsten tegen een brugwand. En op zo’n mooie dag wordt de vaart gedeeld met heel veel andere boten, wat flinke deining met zich meebrengt.

Ambitie

De snelste tijd bij Haegsche Bluf Marathon is in 2017 geroeid met een absolute toptijd van 4:45:29 door ARZV uit Alkmaar, met ook Laak-roeiers in de boot. Er staat dus een torenhoge ambitie voor volgend jaar bij de 10e lustrumeditie.

De deelnemers hebben genoten van de prachtige dag en konden de aanmoedigingen en verkoeling vanaf de kant en de bruggen zeer waarderen

 


Foto: Digitaal Dagblad