Goede start voor Leeuwenbergh in de Eredivisie

mainImage
Goede start voor Leeuwenbergh in de Eredivisie

Tennisvereniging L.T.C. Leeuwenbergh heeft bijzonder goed gepresteerd in het eerste weekend van de Eredivisie Gemengd. Op zaterdag 26 mei waren veel tennisliefhebbers naar Sportcentrum Leeuwenbergh gekomen om de thuisploeg te zien spelen tegen Naaldwijk. Leeuwenbergh kwam met een 3-1 voorspong uit de singles en een sterk optreden van Valentini Grammatikopoulou en Sviatlana Pirazhenka in de damesdubbel stelde de overwinning van Leeuwenbergh veilig. Naaldwijk pakte nog wel de herendubbel en bracht de eindstand daarmee op 4-2.

Op zondag togen de Leeuwenberghers naar Leimonias, de landskampioen van 2017. Na twee spannende damessingles was de stand in evenwicht en mochten Niels Lootsma en Jasper Smit het namens Leeuwenbergh opnemen tegen de Belgen Maxime Authom en Niels Desein. Niels Lootsma verloor zijn wedstrijd in de tie-break van de derde set en ook Jasper Smit moest in drie sets zijn meerdere erkennen in zijn Belgische opponent. Het team van Leeuwenbergh begon dus met een 3-1 achterstand aan de dubbels. De dames van Leeuwenbergh maakten korte metten met de dames van Leimonias en brachten de stand op 3-2. Een spannende herendubbel werd in de beslissende wedstrijd tie-break uiteindelijk met 10-8 gewonnen door de bezoekende ploeg wat resulteerde in een 3-3 eindstand.

Leeuwenbergh staat nu met 7 punten uit twee wedstrijden op de tweede plaats achter Zandvoort dat met 9 punten aan de leiding gaat. Op zaterdag 2 juni staat voor Leeuwenbergh de uitwedstrijd tegen Zandvoort op het programma en op zondag drie juni is Rapiditas te gast op Sportcentrum Leeuwenbergh. Iedereen is welkom op Leeuwenbergh, gelegen aan de Lindelaan 7 in Den Haag, om te komen kijken naar deze wedstrijd. De partijen beginnen om 12 uur en zijn gratis te bezoeken.

 


| Foto: Digitaal Dagblad