Forum Sport speelt voor gulle sinterklaas

mainImage
Forum Sport speelt voor gulle sinterklaas

Juist in een fase dat Forum Sport tegenstander Rijsoord de definitieve genadeklap had kunnen en eigenlijk ook had moeten geven door naar 3-1 uit te lopen, sloeg de ploeg uit Ridderkerk uit een van de spaarzame tegenstoten en door persoonlijke fouten achterin bij de thuisclub onverwacht en vooral genadeloos toe.

Waar de koploper door dit onverwachte sinterklaascadeautje (2-2) weer vleugels kreeg, daar raakten de Voorburgers vanaf dat moment de grip op de wedstrijd volledig kwijt. Het gevolg, een 4-2 nederlaag, die in het rijtje ‘onnodig en zuur’ kon worden weggeschreven. De rol van een gulle sinterklaas was Forum Sport zo vlak voor 5 december dan ook op het lijf geschreven.

Een zege op Rijsoord had Forum Sport weer in de top van de eerste klasse B gebracht. Want de onderlinge verschillen en met name die in het linker rijtje van die afdeling zijn klein.

Aan geestdrift, inzet en motivatie geen gebrek bij de thuisploeg. Maar de schoen wrong zaterdagmiddag op Sportpark ’t Loo op een heel ander vlak, namelijk communicatie. Of beter gezegd, gebrek eraan. Want drie van de vier treffers, die de formatie van de vertrekkende trainer Bas Steffens moest incasseren, ontstonden door persoonlijke fouten, ingeluid door een complete miscommunicatie achterin. ,,En daar zullen we de komende week hard aan moeten werken’’, was de eensluidende conclusie van het trainersduo Steffens/Den Turk na afloop. Uiteraard baalden beiden stevig. ,,Op het eerste kwartier na ben je de hele wedstrijd de betere ploeg. Forum domineerde op alle fronten. En dan is verliezen op deze manier natuurlijk een fikse domper.’’

Het eerste cadeautje dat de gastheren uitdeelden kon al na vijf minuten worden uitgepakt. En verre en harde uittrap van de Rijsoord-goalie en een simpele schijnbeweging van de 36-jarige Michael van Gool, waren voldoende om Dario van Breukelen en doelman Jurrian Jouvenaar volledig van hun stuk te brengen. Dus was het een koud kunstje voor Khalid Rahli om de 0-1 aan te tekenen. Na de openingstreffer had Forum Sport zegge en schrijve tien minuten nodig om zich te herpakken en zijn tegenstander tot ver op eigen helft terug te dringen. De gelijkmaker leek daarna niet meer dan een kwestie van tijd. Nadat eerst Nigel l’Ami, Jordy de Bruin (later uitgeroepen tot man of the match) en Mike de Graaf vlakbij de 1-1 waren, werd het overwicht van de thuisploeg pas twee minuten voor het rustsignaal door een treffer van Jordy de Bruin beloond. Amper bekomen van de schrik, moest Rijsoord nog geen minuut later vaststellen dat er met de Voorburgers niet te spotten viel. Opnieuw uit een hoekschop was het dit keer Orlando Agues Ribeiro, die met de 2-1 voor een hoopvolle tweede helft zorgde.

Maar het zou net even anders uitpakken. Waar Forum Sport meteen na de hervatting Rijsoord het mes op de keel zette leek het slechts een kwestie van geduldig wachten op de bevrijdende 3-1 en dus de voortijdige beslissing. Rijsoord wankelde en leek rijp voor de genadeklap. En omdat die uitbleef, kon de ploeg van trainer Steef Buijs blijven hopen op een klein wondertje. En die kwam, maar wel dankzij de volle medewerking van een haperen Forum-defensie. Want bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke uitval ging het qua communicatie achterin opnieuw mis (2-2). Rijsoord rook vanaf dat moment bloed, maar ook Forum wenste geen genoegen te nemen met slechts één punt. Maar ongewild hielp het zijn tegenstander in een zetel, aangezien ook de 2-3 door een persoonlijke fout (miscommunicatie) ontstond. Dat het in blessuretijd nog 2-4 werd, was eigenlijk niet meer zo relevant. Wel dat het verschil met lijstaanvoerder Rijsoord onnodig tot inmiddels vijf punten is opgelopen.

Door André Buurman

 


Foto: Digitaal Dagblad