Forum Sport selectie wordt breder en …..jonger!

mainImage
Forum Sport selectie wordt breder en …..jonger!

Forum Sport gaat door met het succesvolle technisch beleid dat vele jaren geleden is ingezet.

Een goed georganiseerd jeugdafdeling is de basis. Een jeugdafdeling die veel tijd en kennis steekt in het opleiden van jeugdspelers. Daarbij een goed scouting- en selectiebeleid dat erop gericht is de betere spelers van elke leeftijdscategorie, binnen de eigen club, op hoog niveau te laten spelen.

Dat beleid werpt nu al een aantal jaren zijn vruchten af. En hier maakt de senioren selectie van Forum Sport dankbaar gebruik van.

Heel veel jeugdspelers zijn de afgelopen jaren doorgestroomd naar de selectie in de senioren. Zij krijgen de kans ook daar op hoog niveau te voetballen.

De trainers van één en twee zijn in aanvulling op hun technische en tactische  kwaliteiten zeer geoefend in het omgaan en begeleiden van jeugdige talenten.

Binnen de vereniging wordt dit beleid omarmt. Een herkenbaar 1e en 2e elftal met 80-90% spelers die al heel lang, vaak vanaf hun 6e jaar, bij de club voetballen. Spelers met een Forum Sport DNA.

De resultaten van de laatste seizoenen zijn zeker goed te noemen.

Het 1e elftal speelde zich in de top in de 1e klasse zaterdag heeft de ambitie om een stapje hoger te zetten. Dit jaar zaten ze er al dicht bij!

Het tweede elftal is in het seizoen 16-17 gepromoveerd naar het hoogste niveau voor reserve (tweede) elftallen en speelt in de res. Hoofdklasse A. Als debutant dit seizoen op een keurige 7e plaats geëindigd in een poule van 14 ploegen, voornamelijk uit de bollenstreek.

 

Tijdens wedstrijden voor Onder de 21 jaar bleek dit jaar opnieuw hoe sterk de jeugd bij Forum Sport is. Het prestigieuze Haaglanden Voetbal toernooi werd voor de 2e keer op rij gewonnen.

 

Natuurlijk kijkt de technische staf, onder leiding van trainer Bas Steffens, naar mogelijke versterkingen van buitenaf. Maar dan moeten het wel spelers zijn die wat extra’s te bieden hebben en het niveau van Hoofdklasse, 3e divisie hebben.

Ook dit jaar gesproken met een tweetal spelers die dat in zich hebben, maar zij kozen er toch voor elders te gaan voetballen.

En er melden zich regelmatig spelers van buiten de club die willen aansluiten bij de selectie maar daar wordt de deur voor dichtgehouden om juist de eigen spelers uit de jeugdopleiding de kans te geven zich verder te ontwikkelen.

 

Dat dit beleid ook spelers aanspreekt blijkt wel uit het geringe aantal mutaties bij Forum Sport.

Drie spelers van de huidige 32 koppige selectie vertrekken (Ian Baggeman, Matthijs de Jong en Chadion Melfor).

 

29 spelers van de huidige selectie hebben besloten bij Forum Sport te blijven.

1 speler komt van buiten af: Sam Jellema van Graaf Willem Vac. Maar wel met een Forum Sport verleden.

9 spelers komen de eigen jeugd t.w.: Floor Kranendonk, Jaap van Vliet, Dario van Breukelen, Pieter Blank, Martijn Brummer, Jerone Goodett, Tim Jellema, Lorenzo Seymonson en Orlando Agues Ribeira.

 

Dit resulteert in een selectie van 39 man. Breder dan vorig jaar en ook met een gemiddelde leeftijd die (nog) jonger is.

Naast deze aanvulling heeft het bestuur van Forum Sport ervoor gekozen ook het 3e senioren elftal een meer prestatief karakter te geven zodat ook spelers die net buiten de selectie vallen er ook op goed niveau en extra training en begeleiding kunnen spelen.

 

Forum Sport is klaar voor het nieuwe seizoen!! Maar eerst de vakantie!!

Door Jean Nederlof

 

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad