Voorburgs Dagblad | Forum Sport haalt uit

Forum Sport haalt uit

mainImage
Forum Sport haalt uit

De thuisploeg startte voortvarend, trachtte Forum Sport onder druk te zetten en schiep zich enkele goede mogelijkheden. De wederom sterk keepende  Jurrian Jouvenaar  voorkwam een  1-0 voorsprong voor  Westlandia. Hierna  zou de wedstrijd verder  gedicteerd worden door Forum Sport, dat met een 1-5 zege vertrok van sportpark "de Hoge Bomen"

Het eerste kwartier bleef het verder elkaar aftasten en konden de pionnen aan elkaar gekoppeld worden. Dat Forum Sport dit sneller onder controle had was met dank aan de bank waarop Bas Steffens en  Dennis den Turk genoten van het mooie weer.

In een uitval kwam Westlandia  toch op voorsprong, althans zo leek het. De vele meegereisde Voorburgers zagen in de twintigste  minuut de  1-0 afgekeurd worden wegens buitenspel door de overigens uitstekend leidende 21 jarige jeugdige  referee Groenendijk uit Middelharnis.

Forum Sport kwam hierna steeds beter in de wedstrijd  en werd op alle linies sterker. De voorsprong kon dan ook niet uitblijven.  Het is Chadion Melfor die op rechts het nodige gevaar sticht en een overtreding mee pakt. De vrije trap door Jordy de Bruin wordt feillos ingekopt door Mark du chatenier, waardoor de 0-1 op het scorebord komt, helaas werkte dit niet door een technische storing. Zoals meestal is vaak hiermede is een wedstrijd dan geopend, zo ook in deze wedstrijd. Er zouden nog vele doelpunten volgen waarbij het publiek op deze mooie zaterdag de winnaar werd.

De druk die Forum Sport zette na het eerste kwartier werd de thuisploeg fataal, geklungel achterin, een onzekere keeper Rowdy Janssen, het waren respectievelijk  Mike de Graaf en Joshua Steenvoorden die middels prima opgezet positiespel de ruststand bepaalde op 0-3, althans zo leek het.  Vlak voor rust is het  Nychel L'ami die binnen de 16 meter een ogenschijnlijke onschuldige overtreding begaat, maar ook ziet dat de scheidsrechter naar de 11 meter wijst. De sterk keepende Jurian Jouvenaar liet zich niet misleiden en stopte  de goed ingeschoten elfmetertrap  van Vince Olsthoorn.

Wellicht zat er iets in de thee bij Westlandia want de spirit was er ineens weer, zo waren zij het eerste kwartier best bepalend. Gelukkig voor Forum Sport ontbrak  de effectiviteit. Hierna  leek het gebeurd met de moegestreden westlanders De druk van de Voorburgers werd ze te groot. Een corner van Forum Sport werd  Angelo Groen teveel, hij werkte de bal  in eigen doel, 0-4. De thuisploeg ging nu alle risico nemen. Uit een van die aanvallen weten zij toch te scoren uit een corner,het is Ricoberto Luijando die koppend de 1-4 kan aantekenen. De wedstrijd lijkt hierna overigens gespeeld. Forum Sport pakt echter de draad nog een keer op en blijkt ook nu de boven liggende partij. Uit een corner is het de mee opgekomen Gino Lauwers  die de genomen hoekschop van  Nychel  L'ami inkopt, 1-5. Trainer Bas Steffens  gunt hem direct een publiekswissel en brengt Leo Dijkhuizen binnen de lijnen. Even eerder was Jordy de Bruin al vervangen door Brian de Jong. Ook de derde en tevens laatste  wissel volgt snel bij Forum Sport, Gijs Hebing komt er in voor Matthijs de Jong.

In de vijf-en tachtigste minuut krijgt Forum Sport nog een elfmeter toegewezen na een dubbele tackel op Joshua Steenvoorden in de 16 meter.  De hieraan voorafgaande blessure behandeling duurde voor Mark du Chatenier, de nemer van deze strafschop mogelijk te lang, via de paal ging de bal naast.

Forum Sport doet goede zaken en gaat door voor een mogelijke plaats in de nacompetitie, een zeker haalbare uitdaging.

Door Arie Quartel

 

 


Foto: Digitaal Dagblad