Degradatiespook wil verkering met tafeltennissers VVV

mainImage
Degradatiespook wil verkering met tafeltennissers VVV

VVV speelde dit weekend bij Scylla uit Leiden een goede wedstrijd, maar leed een 6-4 nederlaag. Daarmee komt degradatie wel griezelig dichtbij.

Nolan Schultz verkeert al de gehele competitie in goede vorm en hij bevestigde dat door drie uit drie te winnen. Zelfs van de sterk spelende Joey Boekkooi won hij (hoewel in vijf games) overtuigend.  Het team als geheel zit echter niet goed in de ‘flow’ en de spelers lijken iets teveel van zichzelf te verwachten. Matthijs van der Heiden en Werff Thomas scoren voor hun doen laag. Deels als gevolg van wat pechpartijen, maar na herhaaldelijk verlies gaat het mentale aspect een rol spelen. VVV bevindt zich echter ook in een opvallend sterke poule. Dit weekend pakte Thomas nog een partij tegen Martin van Rijn, maar Van der Heiden bleef zonder overwinning, hoewel hij zeker niet slecht speelde en zeer dicht bij de gelijkmaker was in de partij tegen Joost van Santen. Thuis had VVV 5-5 gespeeld en dat zou nu ook wel verdiend geweest zijn.

VVV staat nu met evenveel punten als Scylla vijfde in de poule en de plaatsen vijf en zes leiden tot degradatie. Met de koploper nog op het programma zal VVV alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te voorkomen. Kijkers zijn komende zaterdag welkom bij de wedstrijd tegen Pecos, aanvang 16:00 uur.


Foto: Digitaal Dagblad