Crickettalenten vliegen uit

mainImage
Crickettalenten vliegen uit

VCC’ers Philippe Boissevain (17) en Bas de Leede (18) gaan overwinteren in Zuid-Afrika respectievelijk Australië, waar ze hun cricketvaardigheden verder gaan ontwikkelen. Beide jonge spelers speelden een belangrijke rol bij het kampioenschap van VCC van de Hoofdklasse, dat promotie betekent naar de landelijke Topklasse in 2019.

Bas vertrekt voor zes maanden naar Perth in Australië. Hij krijgt een ‘rookie contract’ en zal gaan spelen voor Balcatta, de club waar de Nederlandse bondscoach Ryan Campbell zelf ooit speelde. Philippe overwintert in Zuid-Afrika, waar hij eerst het Tuks High Performance Centre in Pretoria bezoekt en daarna de Academy van voormalig Testcricketer Gary Kirsten.

De Nederlandse bondscoach Ryan Campbell speelde een belangrijke rol bij de overwinteringsplannen: "Het is een spannende tijd voor het Nederlandse cricket en al helemaal voor de Nederlandse jeugdspelers. Bas en Philippe zijn twee jonge talenten die in de komende jaren een belangrijke rol zullen spelen voor Nederland. De weg daarheen begint deze winter wanneer Bas naar de plek gaat waar ik heb leren cricketen, in Perth. Bas gaat voor Balcatta CC spelen, een club die ik heel goed ken. Het wordt een geweldige kans voor hem om in een zware competitie te spelen en zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Philippe mag naar Tuks High Performance Centre en daarna naar de Gary Kirsten Academy. Philippe is een getalenteerde legspinner en zijn bezoek aan deze cricketscholen gaat ervoor zorgen dat hij snel zijn debuut kan maken in het Nederlands elftal.”

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad