Cricketers kijken alweer vooruit

mainImage
Cricketers kijken alweer vooruit

VCC heeft een zeer succesvol seizoen 2018 achter de rug. Het vlaggenschip bij de mannen werd kampioen in de Hoofdklasse en promoveert daarom naar het hoogste niveau (de Topklasse) na een afwezigheid van 10 jaar. Bovendien werd het eerste damesteam landskampioen in de korte spectaculaire variant van het cricket (T20).

Daarnaast haalden maar liefst drie jeugdteams het landskampioenschap (onder 11, onder 13 en onder 17) en werd het prestigieuze Flamingotoernooi gewonnen voor spelers t/m 19 jaar. Het is dan ook niet voor niets dat VCC al jaren hofleverancier van de nationale jeugdselecties is.

Als er al een geheim is achter het succes, dan is het de aanwezigheid van een grote coachingsstaf die de kinderen op alle niveaus heel het jaar het plezier van cricket spelen bijbrengt. In die coachingsstaf is altijd plaats voor een aantal buitenlandse spelers (die het eerste team ook spelend versterken), maar de staf wordt toch vooral gedragen door eigen Nederlandse coaches o.l.v. regio- en cricketiconen Tom de Grooth en Tim de Leede (beiden oud-international).

De Grooth en De Leede kijken dan ook al weer uit naar het winterseizoen. Van eind oktober t/m eind maart wordt er door kids in de leeftijd van 6-18 jaar in gymzalen hard getraind om in april goed voor de dag te komen als de (buiten)competities weer beginnen. Ook dit jaar zal er op zondagochtenden in de gymzalen van het St Maartenscollege in Voorburg.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op www.voorburgcc.nl/cricket-juist-voor-jou of toon je interesse via [email protected]. Alle lessen in 2018 zijn GRATIS!


Foto: Digitaal Dagblad