Voorburgs Dagblad | Cartouche genderneutraal ? 1 april.....

Cartouche genderneutraal ? 1 april.....

mainImage
Cartouche genderneutraal ? 1 april.....

Cartouche wordt vanaf april niet genderneutraal. De 1 aprilstunt, die op de club voor veel discussie heeft gezorgd, is voorafgegaan aan iets waar Cartouche als sportvereniging groot belang aan hecht, namelijk op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Vanaf dit jaar start Cartouche een nieuwe traditie: APRILmaand=RESPECTmaand.

Dit jaar staat de RESPECTmaand in het teken van tolerantie voor de groep LHBT; (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender) met als thema “Cartouche#justbeyou”.

,,In het verlengde van de 1 aprilstunt wordt aandacht geschonken aan jezelf zijn en het zijn van een veilige sportvereniging voor iedereen'', aldus het bestuur. ,, Dit thema sluit naadloos aan bij de nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs in de gemeente Leidschendam-Voorburg; “Wat is de Week van de Lentekriebels”. Naast diverse activiteiten wordt één activiteit georganiseerd door de John Blankenstein foundation. De regenboogkleuren zullen in april op tal van plekken bij Cartouche te zien zijn.''.

Cartouche wil als de grootste sportvereniging van Leidschendam-Voorburg een voorbeeldrol vervullen in Maatschappelijk Verantwoord Verenigen. Cartouche heeft verschillende initiatieven lopen en heeft een vrijwilliger voor MVV.

In april zijn tal van activiteiten georganiseerd rondom het thema Cartouche#justbeyou zoals discussies met de jeugd, thema-feesten. Er wordt geflyerd, de teams maken filmpjes over het thema en voor de wedstrijden delen teams na de line-up aan ouders en andere toeschouwers een mandje met respect-lekkers uit.

Het bestuur kan terugkijken op een geslaagde 1-april, want tientallen leden en andere betrokkenen binnen de hockey-sport vonden er 'iets' van. Tevens is op een originele wijze aandacht gevraagd voor een maatschappelijk issue.

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad