Het is zover, de Olympische Spelen in Pyeonchang, Zuid Korea, zijn gestart. Maar niet alleen daar…. Ook de kinderen van Vlietkinderen Kindcentrum Kajuit staan in de startblokken. Samen met het team is er een sportief en actief programma bedacht met allerlei bijzondere activiteiten, waar de kinderen al hun competitieve en actieve kwaliteiten in kwijt kunnen.

Op 9 februari is de olympische Kajuitvlag gehesen en het olympisch vuur ontstoken, natuurlijk wordt dit met de kinderen zelf gedaan. Daarna gaat het los. De teams gaan hun krachten meten met een heuse  biatlon inclusief boogschieten,  rodelen, , skie-lopen, een quiz, en diverse andere ‘olympische’ groepsopdrachten.

“Wij bij Vlietkinderen vinden gezond bewegen belangrijk”, aldus Ria en Nino, pedagogisch medewerkers van de Kajuit. “Dit soort activiteiten zijn heel goed voor de ontwikkeling van kinderen; sportiviteit, winnen/verliezen, je krachten meten, incasseren, het hoort allemaal bij het ‘echte’ leven. Wij begeleiden de kinderen hierin en bieden een steuntje in de rug waar dat nodig is. We hebben ook medewerkers ‘in huis’ die een diploma van de opleiding ‘Sport en Bewegen’ of van de HALO op zak hebben. Dit maakt dat we dit soort sportactiviteiten extra goed kunnen begeleiden.”

Er is een echt podium gebouwd, er worden medailles gemaakt en er is aan het eind van de Olympische Kajuit spelen, is er een officiële ceremonie met een prijsuitreiking. Tine Oudshoorn, directeur Vlietkinderen, zelf ook een actieve sporter, zal bij de opening aanwezig zijn.

De kinderen en het team van kindcentrum Kajuit verheugen zich op ‘hun’ olympische spelen, het belooft heel spannend te worden!

Kindcentrum Kajuit biedt voor-, naschoolse opvang en peuteropvang voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar. Er wordt nauw samengewerkt met basisscholen Emmaus en Tandem. Meer weten over de BSO locaties van Vlietkinderen? bezoek onze website, www.vlietkinderen.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!