In 2016 brachten we met Holiday on Ice een ijsshow gebaseerd op een hele bekende animatiefilm naar de US en Canada. Een productie van 2,5 miljoen dollar. In een vrij korte tijd werd een Canadees bedrijf dat landbouw machines produceert gevonden die deze 2,5 miljoen dollar graag wilde financieren.

De show werd een flop en de 2,5 miljoen dollar was in een paar weken verdampt. Waarom doet een bedrijf dit? Omdat de directeur/groot aandeelhouder het leuk vond om betrokken te zijn bij showbizz. Het is dan ook geen unieke situatie. Heel veel Broadway en West End shows worden op die manier gefinancierd. En de meeste financieringen zijn totaal niet rendabel maar puur vanwege de fun.

Bij Wilhelmus hebben we vorige maand de jaarcijfers van het seizoen 2016/17 gepresenteerd. Ze waren mooi en helpen de club een moeilijk tijd achter zich te laten. Eén van de positieve effecten op onze begroting ten opzichte van die uit het verleden zijn de vele sponsoren die zijn binnengehaald.

Prima werk van onze commissie Sponsoring. En voor dit jaar verwachten we dat die groei zal doorzetten. Groei door veel, kleinere, bedrijven in de omgeving van Voorburg te overtuigen dat betrokken zijn bij een lokale amateur club leuk is en een gelegenheid geeft om een leuk en gezellig netwerk op te bouwen.

Het lukt dus in showbizz voor hele grote bedragen, bij amateurvoetbal voor kleine bedragen, dan zou je toch verwachten dat het in het betaalde voetbal moet lukken voor gemiddelde bedragen. Een mooie business club, een comfortabele tribune, leuke exclusieve activiteiten, 17 keer per jaar een wedstrijd met geïnteresseerden in voetbal en veel geïnteresseerde personen in nieuwe contacten. Een platform om in contact te komen met bedrijven in vele soorten en maten. Je kan er klanten werven en goede leveranciers vinden.

Het is voor de club ieder jaar weer een uitdaging om nieuwe ondernemers en directeuren in het MKB in de regio Haaglanden te benaderen. Echter zodra de wedstrijd eenmaal bezocht is, komt iedereen tot de conclusie dat lid zijn van een businessclub bij een betaald voetbal club echt heel leuk is.  En interessant ! Bij ADO Den Haag staat onze commerciële afdeling altijd klaar om deze ervaring ook voor u mogelijk te maken. Via een speciale avond voor potentiële  nieuwe klanten, via onze partners van de En Un Momento d’Ado sky box of via een aantrekkelijk starters arrangement op onze business tribune.

Zaterdag speelt ADO tegen Willem II thuis om 20:45…..u bent nog niet te laat. Doe het vooral vanwege de fun!

Henrik-Jan Rinner is werkzaam als  CFO van ADO Den Haag en als vrijwilliger penningmeester van Wilhelmus.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!