De Spoedeisende hulppost (SEH) in Antoniushove moet blijven. Daar maken de colleges van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg en Voorschoten zich hard voor. Want met het vertrek van de SEH, dreigt ook de huisartsenpost in Leidschendam te verdwijnen.

Goed bereikbare zorg voor inwoners van Leidschendam-Voorburg en Voorschoten is heel belangrijk. Daarin voorziet de Spoedeisende hulp en de huisartsenpost in MCH Antoniushove voor heel de noordelijke regio van Den Haag en omstreken.

Sinds enkele maanden is bekend dat het Medisch Centrum Haaglanden het voornemen heeft om de Spoedeisende hulppost (SEH) in Antoniushove te sluiten. De afgelopen maanden hebben inwoners zelf een petitie aangeboden aan de raad van bestuur van Antoniushove en diverse maatschappelijke organisaties hebben een klemmend beroep op de gemeenten gedaan voor het behoud van SEH Antoniushove:
1. Platform gehandicapten;
2. Ouderenbond PCOB
3. Ouderenbond KBO Voorburg,
4. Ouderenbond KBO Leidschendam;
5. Cliëntenraad Florence;
6. Wijkvereniging de Blauwe Tram;
7. Migrantenorganisatie IBCE;
8. Stichting Vlietkinderen;
9. Stichting Duivenvoorde;
10. Stichting Vriendendienst (GGZ-doelgroep);
11. Participatieraad Leidschendam-Voorburg;
12. Stichting Zonnebloem Midden Voorburg;
13. Schuldmaatje;
14. Gymnova;
15. Wijkvereniging Oud Voorburg;
16. tientallen inwoners;
17. alle 46 huisartsen van Voorschoten en Leidschendam-Voorburg.

De gemeenten doen een dringend beroep op MCH Antoniushove, de grootste zorgverzekeraar CZ en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om het behoud van de SEH te bepleiten.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!