Op 1 juni  fietsen Wouter van Camerijk en Karin Bastiaan de Alpe d’Huez op.  Wij willen dit doen voor het voor het KWF”, aldus het duo. ,, Op 1 juni gaan wij deze uitdaging aan en hebben daar een startbedrag voor nodig van 2500 euro om überhaupt de berg op te kunnen. Dit is natuurlijk best een behoorlijk bedrag wat wij bij elkaar moeten sparen. Daarom hebben wij sportschool Westvliet benaderd om samen met ons een spinning marathon te organiseren voor dit goede doel. Het is geweldig dat deze sportschool mee wil werken en ons hierbij wil steunen”

In 2004 werd bij Karin haar ouders, bijna tegelijkertijd kanker geconstateerd en deze periode is enorm zwaar geweest. Ze zijn beiden overleden na een periode met veel ups en downs en veel strijdkracht. ,,Haar moeder is 59 geworden en haar vader 63, nog veel te jong natuurlijk”, aldus Wouter van Camerijk. ,, Deze ziekte gun je niemand en het is heel heftig om iemand waar je zoveel van houdt te moeten laten gaan. Onderzoeken blijven daarom nodig omdat nog steeds zeer veel mensen hier helaas mee te maken krijgen. Deze periode is heel verdrietig en zwaar geweest en daarom willen we via het beklimmen van de Alpe d’Huez ons verhaal een symbolische plek geven en tevens geld ophalen voor dit goede doel. Ook willen wij een ‘nieuw begin’ en ‘het leven’ vieren boven op de berg met onze twee zoontjes.

,,Wij vormen samen een z’n tweeën het kleine team “Op Fietse”. We hebben wat mountainbike ervaring en zijn nu fanatiek aan het spinnen om conditie op te bouwen”, aldus Karin Bastiaan. ,,Het spannende is dat we allebei nog nooit op een

racefiets hebben gezeten. Dat is de grote uitdaging. We gaan daarom naast het spinnen in het voorjaar ook  buiten trainen op de racefiets’

Het evenement wordt gehouden op 11 december bij Sportschool Westvliet. In de ochtend wordt er een marathon gereden van 10.00 uur tot 13.00 uur . In de middag wordt er een gereden van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Voor een plek op een fiets betaalt u 50 euro. Deze bedragen verzamelen we en dit bedrag wordt na de marathon overgemaakt als ons startbedrag en geschonken aan het KWF. Mocht u mee willen doen dan kunt u zich opgeven via het onderstaande e-mail adres en nemen wij contact met u op. U mag ons natuurlijk ook altijd op een andere manier sponsoren. Dit kan in de vorm van geld, maar wellicht ook op een andere manier. U kunt hierbij denken aan sportdrankjes of fruit voor de deelnemers tijdens de marathon, shirts, bidons met reclame, fietsen uitlenen om de berg op te kunnen(bijv. met logo van een fietsclub/fietswinkel), goede tips en adviezen, etc. Misschien heeft u nog een ander geweldig idee! Laat het ons weten via het onderstaande e –mail adres.

Voor meer informatie en/of inschrijving kunt u contact op nemen met Karin Bastiaan. e-mail adres: [email protected]