Op zondag 17 december kleurt de hele Herenstraat in Voorburg rood. Dan vindt de Voorburg Rotary Santarun plaats in het Huygenskwartier. Een geweldige middag hebben met vrienden, familie en kennissen, én het goede doel steunen? Dat is waar Voorburg Rotary Santarun voor staat.

Dit betekent drie kilometer (hard)lopen voor het goede doel, verkleed als kerstman. De opbrengsten zijn voor de Nierstichting en Stichting Leergeld. Een deel van het geld gaat naar Stichting Leergeld ten gunste van deelname aan sportvereniging door kinderen in Voorburg en naar de Nierstichting voor de ontwikkeling van een draagbare kunstnier.

De Santarun is een prachtig evenement dat iedereen in een kerstsfeer brengt. Honderden kinderen en ouders –allemaal met een rood kerstpak aan – lopen voor de lol en voor de leuke sfeer een rondje van 3 km rond de Herenstraat in Voorburg. En daarmee steunen ze ook nog eens een goed doel.

Voor wie is de Voorburg Rotary Santarun?

Voor iedereen. Alle vriendengroepen, kinderen en ouders, collega’s en sportliefhebbers van Leidschendam-Voorburg kunnen meedoen – wandelend, rennend of aanmoedigend. Alle sportverenigingen, basisscholen en middelbare scholen in Voorburg en Leidschendam worden uitgenodigd om aan de Voorburg Rotary Santarun mee te doen.

Hoe werkt het?
Voor € 10,- pp kan iedereen deelnemen. Daarvoor krijgen alle deelnemers een kerstmannenpak dat ze na afloop mogen houden. De opbrengst gaat naar een goed doel. Voor alle informatie en inschrijven ga je naar de website http://voorburg.rotarysantarun.nl/

Programma

Bianca Bremer, Wethouder van de gemeente Leidschendam-Voorburg van o.a. kunst, cultuur en jongerenwerk, geeft om 16.00 uur het startschot in de Herenstraat. De start en finish is bij de kerk. Overal in het Huygenskwartier is er gelegenheid voor een hapje en een drankje voor, tijdens en na afloop van de Santarun.

Organisatie

De Voorburg Rotary Santarun wordt georganiseerd door Rotary Voorburg. Rotary Voorburg, is een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens en projecten in de samenleving. Rotary is ook een netwerk waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!