Speeddaten met arts over prostaatkanker

do 19 okt 2017

Speeddaten met arts over prostaatkanker

Haaglanden Medisch Centrum neemt een uniek initiatief: speeddaten met de arts. Het ziekenhuis mikt hiermee op mannen die vragen hebben over prostaatkanker in relatie tot seksualiteit en intimiteit en die het moeilijk vinden om hier publiekelijk vragen over te stellen. De mogelijkheid om apart met artsen en andere zorgverleners te speeddaten, geeft HMC tijdens een informatieavond over prostaatkanker op donderdag 2 november van 19.00 tot 22.00 uur in de Mgr. van Steezaal, op de tweede etage van HMC Antoniushove.

“Soms is het moeilijk om vragen te stellen tijdens een informatieavond. De vragen kunnen persoonlijk zijn en soms wat beladen. Bij het speeddaten is echter sprake van een één-op-één setting,” aldus HMC.

Prostaatkanker is één van de meest voorkomende kankervormen bij mannen. Jaarlijks krijgen 11.064 mannen in Nederland de diagnose prostaatkanker. Na deze diagnose gebeurt er veel op lichamelijk en geestelijk gebied. Dit kan invloed hebben op seksualiteit en intimiteit binnen een relatie. Hoe ga je daar mee om? En hoe maak je dat bespreekbaar? Deze en andere vragen worden besproken tijdens de informatieavond ‘Prostaatkanker & seksualiteit’ op 2 november.

De avond bestaat uit een drietal lezingen en dus de mogelijkheid tot speeddaten met specialisten en andere zorgverleners. De volgende onderwerpen komen deze avond aan de orde: erectiestoornissen na behandeling van prostaatkanker, seksuele disfunctie en relatieproblemen na prostaatkankerbehandeling, de gewenste zorg vanuit het oogpunt van patiënt en partner en intimiteit en seksualiteit opnieuw ontdekken na prostaatkanker. De lezingen worden verzorgd door uroloog G.J. van der Wielen, mevrouw E.M. Krouwel, arts in opleiding tot uroloog en onderzoeker, en psycholoog A.C. van Houwelingen. Allen zijn verbonden aan HMC.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Inloophuis Haaglanden en de Prostaatkankerstichting. Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp is van harte welkom. Aanmelding is kosteloos, maar wel noodzakelijk. Dat kan via telefoonnummer: 088 979 43 43 of per email: [email protected]

stockfoto.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!

Share This