Soroptimistclub Voorburg/ Rijswijk e.o. reikt op donderdag 24 augustus een cheque uit van € 6.250,‐ aan Pien‐Bax‐Engelsman, bestuurslid van de Lion Heart Foundation. Het bedrag werd bijeen gebracht met diverse fondsenwervende activiteiten, waaronder de jaarlijkse bridgedrive.
Irena Veringa, lid van Soroptimistclub Voorburg – Rijswijk e.o., en verloskundige van beroep is speciaal ambassadeur van de Lion Heart Foundation.

De Soroptimisten steunen jaarlijks een of meer lokale projecten en een internationaal project. Gedurende twee jaar steunden zij de opleiding van verloskundigen in Sierra Leone via de Lion Heart Foundation. Deze stichting werd opgericht door Nederlandse artsen en biedt in Sierra Leone
structurele steun bij het terugdringen van moeder‐ en kindersterfte.
Pien Bax‐Engelsman van de Lion Heart Foundation is bijzonder blij met de financiele steun. “Om minder afhankelijk te worden van buitenlandse artsen, willen wij de lokale organisatie versterken. Een goede opleiding van lokale medewerkers is daarbij essentieel. Dankzij de steun van de Soroptimisten kunnen wij investeren in opleiding.”

De bijdrage van de Soroptimisten gaat naar een project waarbinnen gemotiveerde, talentvolle medewerkers van het rurale ziekenhuis in Yele (Sierra Leone) de kans krijgen een vervolgopleiding te volgen. Hierdoor krijgen ze een betere kans om de armoede te ontgroeien en iets te betekenen voor hun gemeenschap. Belangrijke voorwaarde is dat ze na het
afstuderen de verworven kennis ook daadwerkelijk in zullen zetten in het eigen ziekenhuis.

foto VD Archief. Ook de eerdere bijeenkomsten van de Soroptimistclub waren geslaagd.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!